25n
25N
25N

Conferència sobre el paper de les dones en la València Capital de la República

Conferència sobre el paper de les dones en la València Capital de la República
08/03/2017 -

L’escriptora i gestora cultural Cristina Escrivà Moscardó oferirà aquesta vesprada (18 hores), al Museu de Ciències Naturals de València, la conferència ‘Dona i Cultura a la València Capital de la República’, una anàlisi de l’efervescència social i cultural en eixe moment de la història de València i el paper de les dones en l’àmbit cultural en eixa època.

“Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València hem volgut proposar aquesta conferència aprofitant la celebració hui del Dia Internacional de la Dona i l’efemèride enguany del 80 aniversari de la capitalitat de la Segona República en València”, ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello.

La conferenciant abordarà l’impuls i la lluita de les dones per a reivindicar els seus drets, en un moment en què només des de les eleccions de 1933 les dones havien pogut votar i eixe vot era el símbol d’un canvi profund en el paper de les dones al segle XX.

Cristina Escrivà Moscardó és una activista amb formació multidisciplinària, compromesa amb la recuperació de la memòria col·lectiva i vinculada al món de l’educació. És tutora de pràctiques externes d’Història Contemporània de la Universitat de València i comissària d’exposicions, autora de documentals i de més de 70 publicacions fruit de les seues investigacions. A més, és autora del bloc de l’Agència Valenciana de Turisme “Seguint les passes d’intel·lectuals i artistes en la Comunitat Valenciana” i pertany al comité assessor de la Càtedra de Memòria Històrica del Segle XX, de la Universitat Complutense de Madrid i és vocal de l’Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals, amb seu a la Universitat d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − un =

museo prehistoria