25n
25N
25N

Panorama "esperançador" en les residències de la Comunitat: una investigació menys i més test i material

Panorama "esperançador" en les residències de la Comunitat: una investigació menys i més test i material
19/05/2020 -

La situació en les residències de majors de la Comunitat Valenciana “comença a veure una mica de llum” amb l’arribada de més material de protecció enfront de la Covid-19, més test i l’arxivament d’una diligència d’investigació preprocessal civil.

Així ho ha manifestat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, qui ha concretat que en una setmana s’ha decidit arxivar una de les diligències preprocessals que hi havia obertes en residències, amb el que les investigacions es queden actualment en 19.

Es tracta d’investigacions civils, no penals, per a estar al costat d’aquest col·lectiu que s’ha vist tan perjudicat pel coronavirus.

Al costat de l’estabilització en l’obertura de diligències hi ha una altra dada “positiva” i “esperançadora”, ha comentat la fiscal Ana Lanuza: l’increment en el repartiment de material sanitari entre els empleats dels centres per a majors i la realització d’un major número de test per a detectar la malaltia.

Ana Lanuza ha destacat així mateix que en alguns centres en els quals s’havia registrat un elevat nombre de defuncions a conseqüència de la Covid-19 s’ha aconseguit estabilitzar la xifra i obtenir resultats negatius en els tests. “Sembla que la situació s’haja superat en algunes residències”, ha subratllat malgrat que ha lamentat que encara es registren morts en aquestes instal·lacions.

La fiscal ha destacat també que d’una residència que havia sigut intervinguda per Sanitat i estava baix vigilància i no se li havia comunicat oficialment –va tindre coneixement pels mitjans de comunicació– ja se li va remetre la informació corresponent.

“Sembla que comencem a veure una mica més de llum en les residències. Des de Fiscalia seguim dia a dia als centres, recaptant dades i fent comparatius. L’objectiu és evitar que aquest col·lectiu se senta abandonat i que no es vulneren els seus drets”, ha postil·lat.

Segons les últimes dades oferides aquest dilluns per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, les residències de majors en els quals hi ha algun cas positiu es mantenen en 86, onze d’elles a la província de Castelló, 34 en la d’Alacant i 41 a la província de València.

De la mateixa manera, tampoc ha variat el nombre de centres que troben baix vigilància activa de control sanitari. Són 28 residències en la Comunitat Valenciana: huit a la província de Castelló, set a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 14 =