25n
25N
25N

La “Palmera del Crist" homenatjarà als afectats per la pandèmia dins l'espectacle pirotècnic d'aquest dissabte a Ontinyent

La “Palmera del Crist" homenatjarà als afectats per la pandèmia dins l'espectacle pirotècnic d'aquest dissabte a Ontinyent
19/08/2020 -

Una gran palmera de focs artificials retrà homenatge aquest dissabte a Ontinyent a les persones afectades per la pandèmia en tot el món, dins un espectacle pirotècnic que anirà a càrrec de l’Ajuntament a través de la regidoria de Festes. La denominada “Palmera del Crist”, amb 10 kg de pólvora a l’Ermita de Santa Anna, serà la principal novetat i el tancament de l’espectacle pirotècnic “Que no s’apague la Llum de la Festa” haurà inclòs prèviament la disparada d’altres 169 kg de pólvora a partir de les 22:00 hores al Recinte Firal.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, ha explicat que amb l’espectacle, que tindrà una durada total d’al voltant de 10 minuts, “l’Ajuntament d’Ontinyent vol retre homenatge a la Setmana Gran de Festes de Moros i Cristians que enguany no podrem celebrar. Dins d’això hem pensat que la disparada d’aquesta gran palmera des d’un punt tan simbòlic com l’Ermita de Santa Anna ens pot servir per a remarcar l’excepcionalitat que estem vivint, recordant als veïns i veïnes que ens han deixat en aquest últim any i homenatjant a les persones afectades per la pandèmia a tot el món”, assenyalava.

La palmera amb llums de perla blanca anirà precedida de la disparada de 21 salves d’honor al Santíssim Crist de l’Agonia, rememorant l’acte de la “Baixada del Crist” que enguany no es pot celebrar, coincidint amb l’hora aproximada en la qual la imatge del Patró entraria a la parròquia de Sant Carles.

La regidora incidia en la importància d’evitar aglomeracions i quedades multitudinàries per a veure l’espectacle, “en primer lloc perquè tant el castell del Recinte Firal com la gran palmera de Santa Anna es podran veure des de la pràctica totalitat dels edificis, carrers i zones del disseminat; i sobretot perquè hem de ser conseqüents amb la situació que estem vivint i recordar
el perquè no hi ha festes aquest any. La pandèmia no ha passat i no podem abaixar la guàrdia, de nosaltres depén contribuir a fer que les coses vagen a millor i puguem gaudir de les Festes de Moros i Cristians l’any vinent”, manifestava.

Missa solemne retransmesa per televisió i Internet

La ciutat també homenatjarà aquest cap de setmana a les seues festes amb una missa solemne diumenge a les 9:00 hores a l’esplanada de Santa Anna organitzada per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i la Parròquia de Sant Carles. La missa tindrà un aforament limitat de 200 persones assistents que hauran de dur mascareta i respectar la distància de seguretat establerta. Aquest acte serà retransmés en directe per Comarcal TV amb producció d’En Viu Mèdia i patrocini de l’Ajuntament. L’emissió també es podrà seguir a través de les xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 2 =

museo prehistoria