25n
25N
25N

El Palau i el Teatre Serrano acullen el IV Festival Mostra’t Gandia

El Palau i el Teatre Serrano acullen el IV Festival Mostra’t Gandia
27/01/2020 -

La regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, el regidor delegat de Cultura, Nahuel González, i la regidora de Polítiques Saludables i Cooperació, Liduvina Gil, el president de l’associació Policroma, Daniel Ardid, i la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra, han presentat aquest matí la programació del IV Festival Mostra’t Gandia 2020, que tindrà lloc del 29 de gener a l’1 de febrer al Palau Ducal dels Borja i al Teatre Serrano.

Durant quatre dies s’hi mostraran les obres presentades al certamen i es donaran a conèixer els guanyadors/es del IV Festival Mostra’t Gandia, que té com a principal objectiu donar visibilitat i mostrar la realitat, a través de la cultura, de qualsevol minoria de la ciutat que puga patir una situació d’injustícia per la seua condició o orientació sexual, de gènere, de llengua, de cultura, de religió, de diversitat funcional, etc… “Sens dubte, l’art i la cultura són la millor ferramenta per llançar missatges de denúncia social i, alhora, fomentar la creació local… Estem molt satisfets per la quantitat i la qualitat dels treballs presentats”, ha assegurat Ardid. A més, enguany, per primera vegada, l’Institut Valencià de Cultura inclourà el Mostra’t Gandia en la seua xarxa de festivals.

Està organitzat per l’associació Policroma, amb el suport de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Educació, Cultura, Polítiques Saludables i Cooperació: “Aquestes accions són fonamentals, perquè l’educació no és només formal, calen activitats complementàries que eduquen l’esperit crític des del respecte a la diferència i la diversitat”, ha manifestat Fuster. “És important que els diversos departaments municipals estiguen involucrats en un festival ja consolidat que, a més, posiciona Gandia internacionalment com a ciutat tolerant i orgullosa de la seua diversitat”, ha explicat Gil. “Cal destacar dos aspectes importants per al govern i que reuneix el Mostra’t: l’aposta per la cultura crítica, que trenque barreres i estigmes; i l’empoderament dels col·lectius, que fan seus els espais culturals de la ciutat”, ha expressat González.

Un any més, el Mostra’t Gandia compta, entre d’altres, amb la col·laboració del Palau Ducal dels Borja, “perquè volem continuar sent la plataforma d’aquest projecte que fa de els minories una gran majoria”, ha recordat Sendra.

Programa del festival

Com ve sent habitual les darreres edicions, el Festival es desenvoluparà en dos escenaris: el Palau Ducal dels Borja de Gandia i la sala B del Teatre Serrano. Així, el dimecres 29 de gener, a les 19.30 hores, al Palau Ducal dels Borja (sala Carroç i Centelles) tindrà lloc la inauguració de l’exposició amb les obres en categoria de còmic, fotografia, il·lustració (nova categoria) i relats curts en valencià.

El dijous 30 de gener, a les 20 h, al Teatre Serrano serà el torn per a primera projecció dels 25-26 curtmetratges seleccionats.

El divendres 31 de gener, a les 20 h, al Teatre Serrano, tindrà lloc la segona projecció dels 25-26 curtmetratges seleccionats.

Finalment, el dissabte 1 de febrero, a les 20.30 h, al Teatre Serrano, tindrà lloc la Gala de Lliurament dels Premis Mostra’t Gandia 2020 (s’ha canviat l’hora inicial de les 19.30 h, que apareix al Full Cultural de gener, per tal de no coincidir amb el Pregó i la Crida fallers). Als ja tradicionals premis del públic, es sumaran sorpreses i novetats, com ara mencions especials i un homenatge als col·lectius que treballen per la visibilitat i desestigmació. Una distinció que inaugurarà el Col·lectiu Obertament, associació saforenca de persones creatives afectades per una malaltia mental, que utilitzem l’art i la creativitat com a forma d’expressió, comunicació i acció social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − un =