25n
25N
25N

El Palau de la Música de València afegix a les seues xarxes el concert inaugural de l'auditori amb motiu del seu 33 aniversari

La primera gravació històrica del Palau en suport U-Matic

El Palau de la Música de València afegix a les seues xarxes el concert inaugural de l'auditori amb motiu del seu 33 aniversari
25/04/2020 -

El Palau de la Música de València complix hui el seu 33 aniversari i per tal motiu, la ciutadania podrà gaudir mitjançant el seu canal Youtube de la primera gravació històrica feta pel Palau en suport U-Matic, complementada per una altra referent a la retransmissió feta per RTVE, del concert inaugural de l’Orquestra de València que es va desenvolupar tal dia com hui en 1987, a la Sala Iturbi de l’auditori valencià. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha manifestat que es tracta de «documents audiovisuals històrics i sentimentals d’un concert molt especial, que va suposar el primer pas d’una icona cultural i musical a la nostra ciutat». «Hui en dia», ha afegit la regidora, «ens trobem en un important procés de remodelació que farà del nostre emblema musical, un edifici modèlic d’eficiència energètica i tot un referent a l’alçada del segle XXI».

El concert inaugural va ser protagonitzat per la formació simfònica valenciana. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha indicat que la posada en marxa del Palau de la Música «va suposar una seu estable i imprescindible per a l’Orquestra de València, i va permetre el salt qualitatiu que ara gaudix, plena de versatilitat per a afrontar tota la programació diversa i oberta que estem programant».

Sota la direcció del mestre Manuel Galduf, aquell dia es va interpretar en la primera meitat la «Marxa Burlesca» de Manuel Palau i el cèlebre «Concierto de Aranjuez» de Joaquín Rodrigo, interpretat pel concertista Narciso Yepes. I en la segona part, l’òpera en versió concert «La vida breve» de Manuel de Falla, amb un repartiment vocal conformat pel Coro Nacional de España, Enriqueta Tarrés (Salud), Evelio Estévez (Paco), Mabel Perelstein (Abuela), Beatriz Melero (Carmela), Jesús Sanz Remiro (Tio Salvador) i Ramón Contreras (Manuel). Lucero Tena (castanyoles), el cantaor Gabriel Montero i el guitarrista Carmelo Martínez, van completar l’elenc artístic.

En el canal Youtube ja es pot gaudir d’altres concerts de l’OV com la Simfonia núm. 3 de Gustav Mahler dirigida per Ramón Tebar, el «Concert per a Zapata i Orquestra» a la plaça de l’Ajuntament amb el tenor José Manuel Zapata, «La Consagració de la Primavera» d’Igor Stravinski, dirigida per Rafael Frühbeck de Burgos i «La cançó de la terra» de Mahler, amb la direcció de Tebar. També està present el cèlebre «Bolero» de Maurice Ravel que el professorat de l’OV va gravar amb motiu del seu 75 aniversari pels carrers de la ciutat i el concert de la de l’artista Martirio amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida pel seu titular Rafael Sanz-Espert i dins de la XXIII edició del Festival de Jazz de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 4 =