25n
25N
25N

El Palau Ducal de Gandia es converteix en un escenari de moda de la mà del dissenyador Juan Vidal

L’Associació de Dissenyadors de Moda de la Comunitat Valenciana tria l’edifici renaixentista per a realitzar una sessió fotogràfica que pretén donar visibilitat al sector i vincular la moda amb la cultura

El Palau Ducal de Gandia es converteix en un escenari de moda de la mà del dissenyador Juan Vidal
15/10/2020 -

El Palau Ducal de Gandia s’ha tornat a convertir aquest matí en un escenari de moda amb la finalitat de donar un suport i fer més visible aquesta indústria, especialment assotada en els temps de la Covid-19. El monument històric que va veure nàixer a Sant Francesc de Borja ha sigut un dels deu seleccionats en el territori valencià per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (Dimova) per a albergar una editorial fotogràfica de la mà del dissenyador Juan Vidal (Premi Nacional de Disseny de Moda 2015).

Aquesta sessió fotogràfica pretén posar en escena una col·lecció de moda a través d’un equip multidisciplinari d’estilistes, fotògrafs, perruquers, maquilladores o models. Aquest tipus d’accions relaten una història en la qual destaquen l’art i l’artesania en les peces.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, s’han desplaçat aquest matí al Palau dels Borja, on han sigut rebuts pel dissenyador Miquel Suay, president de l’Associació Dimova, i on han pogut conéixer a tot l’equip de producció i realització, i manifestar el seu suport al col·lectiu de dissenyadors valencians. Durant la visita han estat acompanyats per Balbina Sendra, directora del Palau Ducal.

Aquesta acció forma part d’un pla global on 10 dels més prestigiosos dissenyadors valencians (Francis Montesinos, Juan Vidal, Dolores Cortés, 404 Studio, Miquel Suay, Sonia Carrasco, Álvaro Mars, Isabel Sanchís, Yvan Andreu i Javier Visori) han seleccionat 10 localitzacions emblemàtiques de la Comunitat Valenciana per a fer valdre el seu treball, i al seu torn el patrimoni històric i paisatgístic valencià.

L’equip desplaçat a Gandia ha estat conformat per experts professionals de nivell internacional com la maquilladora Fàtima Ariouri o l’estilista Gloria Perales, qui han treballat amb reconegudes marques de primer nivell en el món de la moda. Cinc models han posat amb les peces de Juan Vidal en diferents estades, com el Saló de Corones o la Galeria Daurada.

El resultat dels treballs es difondrà en l’àmbit nacional i internacional, i al seu torn il·lustrarà el directori web de l’ecosistema de moda valencià. La finalitat és aprofitar “l’oportunitat de fer moda des de la Comunitat Valenciana cap al món”, segons ha assenyalat Miquel Suay. A més, dins del pla d’accions-ecosistema moda Comunitat Valenciana, abans de finalitzar l’any se celebraran sessions de networking en línia que inclouran classes magistrals. Aquest pla global compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Secretaria Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum.

La moda com a disciplina artística transversal

Després de la visita, Diana Morant ha declarat que “la moda és una disciplina artística transversal on treballen molts professionals de diferents àmbits. Estem molt contents que l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana haja triat Gandia i el seu Palau per a tornar a posar-nos en el mapa de la moda, de l’art i la creativitat, amb una projecció internacional”.

D’altra banda, Miquel Suay va destacar que “vivim en un territori que té un substrat creatiu impressionant” i ha explicat que la iniciativa posada en marxa per Dimova pretén crear una xarxa de contactes de professionals i empreses que puguen desenvolupar projectes i sinergies vinculats al territori. “La millor manera que tenim de visualitzar aquest moviment és fent moda en espais propis i vinculats a la nostra cultura i paisatge”. “I el Palau és un magnífic escenari per a contar qualsevol història relacionada amb la moda i vincular-la al territori valencià”.
Precisament, el Palau Ducal ja va albergar la desfilada de Miquel Suay ‘Coratge’ en la Fira i Festes de 2017, una col·lecció inspirada en la família Borja.

Finalment, Balbina Sendra va mostrar el seu agraïment a l’Associació per l’elecció del Palau; “El Palau cada vegada està més obert i compta cada vegada amb més activitats diferents”. “Ja hem treballat en l’àmbit de la moda altres vegades i també ho fem amb iniciatives gastronòmiques, d’experiències turístiques i culturals de tota mena”. “Per a nosaltres, que Juan Vidal ens haja triat en un moment com aquest és una satisfacció perquè ens ajuda a obrir-nos al món”, va finalitzar Sendra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =