25n
25N
25N

La XII Jornada de Portes Obertes de les Arts acollirà dues actuacions gratuïtes

El Palau dels Arts celebra aquest diumenge una jornada de portes obertes, en la qual els visitants podran gaudir d’una actuació del Centre de Perfeccionament Plàcid Domingo i de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

La XII Jornada de Portes Obertes de les Arts acollirà dues actuacions gratuïtes
13/09/2019 -

El Palau de les Arts per fi comença la seua temporada, i ho fa amb una jornada de portes obertes, en concret, la XII Jornada de Portes Obertes que organitza aquest centre cultural. Tot aquell que no haja entrat mai a l’auditori del Reina Sofia o en cadascuna de les seues sales, podrà fer-ho aquest diumenge 15 de setembre de forma totalment gratuïta.

D’11.00 a 17.00, el públic podrà entrar al Palau de forma gratuïta i sense necessitat d’invitació. Durant sis hores, els visitants podran visitar totes les estades del Palau Reina Sofia, les quals són la Sala Principal, l’Auditori, el Teatre Martín i Soler i l’Aula Magistral. Però, això no és tot, ja que, qui accedisca al recinte amb invitació gratuïta pot gaudir de dos espectacles inèdits.

CENTRE PLÁCIDO DOMINGO

El Centre de Perfeccionament Plácido Domingo (Opera Studio del Palau de les Arts Reina Sofia) té com a principal objectiu promoure una formació professional d’alt nivell dirigida a joves cantants i músics d’Espanya, la Unió Europea i la resta del món. Per a això, durant el període de formació, els integrants de l'”opera studio” viuen i conviuen amb el dia a dia del Palau de les Arts Reina Sofia, participen en les activitats programades en cada temporada i estan en contacte estret amb els artistes que en elles intervenen.

Sota l’ègida de Plácido Domingo, els components del Centre de Perfeccionament desenvolupen en ell el seu estil interpretatiu, s’endinsen en la naturalesa musical i dramàtica dels personatges i de les òperes, i aprofundeixen en una cosa tan essencial en qualsevol cantant com és el sentit de l’expressió, del gest, de la intenció de la paraula i la seua naturalesa teatral.

Aquests joves cantants, components del Centre Plácido Domingo, realitzaran dues sessions gratuïtes durant la jornada de portes obertes en el Teatre Martín i Soler, una a les 12.00 i una altra a les 17.00. Per a accedir a una d’elles, es poden sol·licitar les invitacions -un màxim de dos per sessió- o bé via online, o bé per via presencial, en el mateix Palau dels Arts. L’aforament no està numerat i consta de 380 localitats.

ORQUESTRA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) és el conjunt musical titular del Palau de les Arts Reina Sofia i està integrada per músics internacionals personalment seleccionats pel seu director fundador, Lorin Maazel, qui va liderar la formació entre 2006 i 2011. En aquest període, l’OCV, galvanitzada per Maazel, es va situar entre les orquestres més ascendents del panorama internacional, i ha sigut elogiada per públic i crítica com “una de les millors orquestres sorgides en els últims anys”.

La comesa fonamental de la formació és atendre el fossat en la temporada operística del Palau de les Arts. Sota la batuta de Lorin Maazel, l’orquestra ha polit la seua tècnica i s’ha convertit en un conjunt versàtil capaç d’abordar partitures complexes i de molt diversos estils, com a Don Giovanni, Madama Butterfly, Turandot, Carmen, Simon Boccanegra, Luisa Miller, Don Carlo, Parsifal, La traviata, Cavalleria rusticana, La vida breu, Aida i 1984. En 2011 l’israelià Omer Meir Wellber va assumir la titularitat de l’OCV.

Aquest professional conjunt musical oferirà una única actuació gratuïta aquest diumenge, durant la jornada de portes obertes. El concert, el programa del qual encara no s’ha revelat, se celebrarà a les 19.00 a l’Auditori del Palau Reina Sofia, que disposa de 1480 localitats. Igual que el del Centre Plácido Domingo, només es pot accedir a aquest acte mitjançant invitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 10 =