25n
25N
25N

El Palau de la Generalitat acull la signatura del protocol que protegirà el patrimoni de Miquel Navarro a Mislata

El Palau de la Generalitat acull la signatura del protocol que protegirà el patrimoni de Miquel Navarro a Mislata
29/10/2020 -

Hui ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat la signatura del protocol de col·laboració per a donar suport a la Fundació Miquel Navarro. Una signatura que ha comptat amb la presència dels quatre dirigents de les institucions que rubriquen el conveni, Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, Toni Gaspar, president de la Diputació de València, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, i José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura.

Mitjançant la signatura, Mislata s’assegura un bon futur per a la Fundació Miquel Navarro, que va nàixer el passat estiu amb l’empara de l’Ajuntament de Mislata, que en el passat ple ordinari de juliol va aprovar ser membre nat del patronat de l’entitat. Ara, el seu taller i estudi de treball, una nau en el centre històric de la ciutat, de 2.500m2 albergarà la col·lecció permanent que inclou 500 obres, que s’exhibiran gradualment quan s’inaugure com a recinte cultural.

A més, el propòsit de la Fundació Miquel Navarro és generar noves sinergies artístiques, convidar a la investigació en l’art a través de la seua obra, acostar, divulgar i formar a nous artistes, col·laborar amb altres entitats i museus d’art, i participar des del món educatiu. Uns objectius que requereixen l’estreta col·laboració d’altres entitats; el Consell, la Diputació i el Ministeri de Cultura seran peces clau per a garantir el seu compliment.

Miquel Navarro, Premi Nacional d’Art en 1986 i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran des de 2008, és un dels artistes espanyols amb major reconeixement internacional, amb escultures públiques de gran format en més de cinquanta ciutats, i obres en museus tan importants com el Guggenheim, el Reina Sofia o l’IVAM, entitat amb la qual la Fundació aspira a aconseguir un projecte de col·laboració immediata.

Segons ha explicat Bielsa, “ens posarem a treballar des de ja perquè el futur museu de la Fundació siga un apèndix, o una subseu de l’IVAM, i puguem acostar a Mislata temporalment els fons que l’artista va depositar en l’institut valencià, així com crear una programació conjunta de col·laboracions i cessions d’espais, que serà molt rellevant per a guanyar recursos culturals a la Comunitat Valenciana, i preservar i difondre el patrimoni artístic que l’artista té a la seua ciutat natal”. Al que ha afegit que “Miquel és una persona molt generosa i contínuament ha fet valdre la seua ciutat, Mislata, i el seu afecte cap a la gent que li envolta a Mislata”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + set =