25n
25N
25N

El Palau de Congressos va acollir 98 esdeveniments en 2016

El Palau de Congressos va acollir 98 esdeveniments en 2016
15/02/2017 -

Durant l’any 2016, el Palau de Congressos va acollir un total de 98 esdeveniments als quals van assistir 76.567 congressistes i que van generar 80.225 pernoctacions a la ciutat. El balanç d’eixe exercici (EBITDA), en el qual l’Ajuntament de València va invertir 1.100.000 euros per a modernitzar, valorar i impulsar la instal·lació a escala nacional i internacional, va ser d’1.020.000 euros, i es va tornar a uns resultats positius després que el 2015 hagueren de destinar-se 810.000 € a rescatar financerament un Palau en què cada euro invertit té un retorn de 9 euros per a la ciutat de València.

Aquestes i altres dades han sigut facilitades en el desdejuni informatiu “Balanç i noves línies d’actuació del Palau de Congressos”, que ha presidit la regidora de Desenvolupament Econòmic sostenible, Sandra Gómez, i en el qual han participat també la doctora Anna Lluch, el director de personal de Consum, Evarist Casany, i el professor universitari Narcis Cardona, en qualitat d’ambaixadors del Palau.

“Vull destacar que en el tancament del balanç de l’any 2016 els resultats han sigut molt positius i que ha funcionat l’aposta que va fer l’Ajuntament de València l’any 2015 quan va arribar la nova corporació de rescatar el Palau de Congressos, acabar amb els desequilibris financers que tenia i amb el dèficit d’inversions”, ha destacat Sandra Gómez, que ha estat acompanyada també per la directora de la instal·lació, Sylvia Andrés.

“Durant l’any passat hi ha hagut una bona gestió que ha permés augmentar tant el nombre d’esdeveniments i de congressistes com els resultats econòmics i la rendibilitat financera, i a més podem destacar que tenim unes perspectives molt positives favorables per a 2017, un any en el qual ja tenim confirmats 58 esdeveniments”, ha assenyalat Sandra Gómez. La regidora s’ha referit també a eixes perspectives a mitjà i llarg termini, amb un creixement dels tancaments un 42% millor que en 2015, i algun congrés contractat ja fins i tot per a l’any 2022.

Entre els esdeveniments més rellevants celebrats en 2016 destaquen el 27th Annual International Symposium on Personal Indoor and Mobile Comunications (750 assistents), en què es va presentar la tecnologia 5G. La 21 Reunió Nacional de la Societat Espanyola d’Hipertensió i Lliga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial (2.300 assistents), el 64 Congrés de l’Associació Espanyola de Pediatria amb (2.250 assistents), el LI Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (3.200 assistents) o la LXVIII Reunió Nacional de Neurologia. Aquesta última reunió, per exemple, que s’ha celebrat a València durant tres anys consecutius, va atraure en l’última edició 3.500 especialistes durant 5 dies i va generar un impacte econòmic d’uns 6 milions d’euros i més d’11.000 pernoctacions en la ciutat.

Sandra Gómez ha destacat l’esforç municipal i de gestió realitzat en 2016, en què, per exemple, es van reduir les despeses fixes del Palau de Congressos en 250.000 euros, “per a tornar a valorar i tornar a situar-lo al nivell tecnològic i d’infraestructures que exigeixen els congressistes, en una posició molt competitiva tant a escala nacional com a internacional i oferint servicis d’excel·lència”.

PREVISIONS 2017

Després de recordar les dades globals del Palau de Congressos des que va ser inaugurat fa més de 18 anys (2.600 reunions celebrades, 1,8 milions de congressistes i un impacte econòmic de 1.040 milions d’euros), “la qual cosa suposa 35 vegades el valor de l’edifici i 9 euros de tornada en la ciutat per cada euro invertit”, s’han abordat les perspectives per a l’any en curs, 2017. “Quan solament han transcorregut poc més de 40 dies tenim un 1.369% més de confirmacions que en el mateix període de l’any passat”. Les previsions són d’un 9% més d’activitat i d’un augment d’assistents del 27%. “Per al primer semestre de l’any el Palau ja té en la seua cartera 58 esdeveniments, dels quals 40 ja estan confirmats.”

Entre els congressos per a 2017 podem destacar el 14th International Symposium on Myelodysplastic Syndromes, el Congress of the European Accounting Association -EAA, la 16th International Conference on Preimplantation Genetic Diagnosi- PGDIS, el 15th Meeting of the European Chapter of the Association for Computational Linguistics (EACL) CONFERENCE, el Congress of the European Accounting Association -EAA, el XXVIII Congrés de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica (SEAP/IAP), el XXIII Congrés de la SEC (Societat Espanyola de Citologia) i l’IV Congrés de la SEPAF (Societat Espanyola de Patologia Forense).

“2017 serà un bon any”, ha assegurat Sandra Gómez, tot i que el nombre de palaus de congressos a Espanya ha augmentat de 36 a 85 des que fóra inaugurat el de València. “Pot parlar-se d’un boom, d’una competència que no existeix en la resta del món”, ha afirmat la directora Sylvia Andrés, qui ha revelat que “algunes ciutats fins i tot paguen perquè un congrés se celebre allí”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =