25n
Orgull
Orgull

Arranquen les obres per a convertir el Palau Valeriola de València en un centre d'art

E.P. (BIS IMAGES / DAVID FRUTOS)

Arranquen les obres per a convertir el Palau Valeriola de València en un centre d'art
21/08/2018 -

El futur Centre d’Art que Hortensia Herrero planeja per a la ciutat de València dóna els seus primers passos amb l’inici de les obres per a la rehabilitació de l’edifici del Palau Valeriola, adquirit a principis de 2016 per la mateixa Hortensia Herrero, i en el qual se situarà l’espai cultural.

El conjunt d’edificis serà sotmés a un procés de rehabilitació integral amb l’objectiu de salvar i assegurar la seua estructura, per al qual es recuperarà el seu valor patrimonial, amb l’objectiu d’adaptar-ho per a l’activitat del centre, ha informat la fundació en un comunicat.

Els treballs de rehabilitació i adaptació seran a càrrec de l’estudi valencià ‘ERRA Arquitectura’ i la intervenció es perllongarà durant els pròxims tres anys, fins a 2021, quan s’espera la seua obertura.

Aquest centre acollirà tant la col·lecció privada d’art de la mateixa Hortensia Herrero com a exposicions temporals d’artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, així com conferències i diverses activitats culturals promogudes per la Fundació Hortensia Herrero.

El Palau Valeriola és un edifici d’estil neoclàssic situat en el carrer del Mar que va ser construït a principis del segle XVII sobre les restes de l’antiga jueria de València.

La intervenció integral en l’edifici preveu dotar a l’espai d’art d’una superfície construïda de 3.500 metres quadrats per a poder desenvolupar les seues activitats.

Amb aquesta nova infraestructura, València comptaria amb un nou espai dedicat a l’art contemporani i se sumaria així a la tendència d’altres ciutats europees, que compten tant amb museus públics com amb fundacions privades sustentades per molt diversos mecenes.

RUÏNES DEL CIRC ROMÀ

A més de les exposicions i activitats que es realitzarien en el Palau de Valeriola, els visitants del mateix tindran un altre al·licient per a acostar-se: En les primeres actuacions que es van dur a terme es van descobrir les ruïnes de l’antic circ romà de València.

Després de la intervenció, eixes ruïnes quedaran integrades en la rehabilitació i podran ser visitades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =