25n
25N
25N

La paisatgista del Parc Central "orgullosa" de la primera fase: "És el vostre parc, cuideu-ho"

Gustafson visita el recinte per primera vegada després de la seua obertura i demana “paciència” per a deixar créixer plantes i flors

La paisatgista del Parc Central "orgullosa" de la primera fase: "És el vostre parc, cuideu-ho"
14/02/2019 -

La paisatgista nord-americana Kathryn Gustafson, encarregada del disseny del Parc Central de València després de guanyar el concurs internacional d’idees convocat per a açò, s’ha mostrat aquest dimecres “orgullosa” de la primera fase d’aquest projecte després de la visita que ha realitzat al recinte, la primera després de la seua recent obertura al públic.

Així, ha indicat que ella i el seu equip, “com a paisatgistes” estan “molt orgullosos d’aquest parc”, un espai que veu “bell” i “molt bé construït”. Gustafson considera que les espècies vegetals plantades en aquesta primera part del Parc Central són encara “nadons”, per la qual cosa ha demanat “paciència” per a deixar-les créixer perquè conforme van eixint les flors se n’anirà configurant tot l’entorn.

“Paciència, són plantes, no són artificials”, ha manifestat sobre este tema, alhora que ha instat a cuidar-ho. “És el vostre parc, cuideu el vostre parc”, ha assenyalat la dissenyadora després de recórrer la primera part del Parc Central al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó; els regidors de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, i Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i el director gerent de la societat València Parc Central, Salvador Martínez.

Kathryn Gustafson, que ha valorat el “fabulós treball” realitzat per a dur a terme la part del projecte ja executada, calcula que les espècies vegetals necessitaran “de tres a cinc anys” per a completar el seu creixement i estar “realment bé”. Ha manifestat que “cal portar-se bé i ser amables amb aquestes plantes”, que faran que aquest part es convertisca en un lloc ben bell per a moltes persones, des dels més xiquets als més majors”.

Gustafson ha comentat que “conforme vagen creixent les plantes se n’aniran descobrint molts colors en tot el parc” i ha assegurat que “algunes zones van a ser tot color” com el roserar, al qual s’ha referit com “tot color rosa” i una “vall romàntica”. Igualment, ha apuntat que hi haurà altres parts amb “colors grocs i blaus” i amb espècies que “envairan” el seu entorn “amb diferents colors”.

“El que hem intentat fer és crear diferents espais, de grandàries diferents i de sensacions diferents perquè així totes les persones poden trobar el seu propi lloc” en el Parc Central, ha subratllat la paisatgista. També ha ressaltat la “molta atenció” prestada “a la biodiversitat” amb la finalitat de “tindre un parc amb una base ecològica”.

Preguntada per l’interés que ha mostrat per conéixer les raons per les quals algunes plantes com l’herba de la praderia estan marrons i enfosquides, la paisatgista ha explicat que és “normal” en aquesta època de l’any tenint en compte que s’han registrat “baixes temperatures” i que hi ha zones que han sigut molt transitades des de l’obertura de la primera fase.

“No cal xafar l’herba, la gespa, massa. Cal fer marrada i parar esment per a saber per on camina i xafa un”, ha exposat. A continuació, la dissenyadora ha mostrat el seu “desig” de poder “construir la següent fase” i ha agraït a l’alcalde de València el treball fet fins ara.

“GRAN SIMPATIA”

Pel seu costat, Joan Ribó ha indicat que, “de moment, l’únic problema que tenen aquestes instal·lacions és l’excés de personal que estan rebent tots els dies per la gran simpatia que han generat entre tots els valencians i la gran acceptació” que han tingut. Així mateix, ha assenyalat que ha sigut “satisfactori” recórrer el jardí amb el seu paisatgista i comprovar el resultat assolit.

“Estem a pocs dies que açò siga una eclosió de colors. Estem entrant ja pràcticament a la primavera i aquest parc va a tindre una gran bellesa”, ha declarat el responsable municipal. Ha comentat també que en aquest moment potser “li falta ombra” a aquest espai però ha afirmat que la tindrà quan cresquen els arbres.

“Els arbres no creixen a la velocitat que volguérem. Li falten un parell d’anys i per açò, haurem d’esperar una mica”, ha dit Ribó, alhora que ha apuntat que aquest és “un bon moment per a reivindicar el que ens falta” per a completar tot el projecte de Parc Central. Ha recordat que la primera fase compta amb “onze hectàrees aproximadament, el 40 per cent del total”.

“IMPRESCINDIBLE” MATERIALITZAR L’ACORD

L’alcalde ha estimat “imprescindible” materialitzar l’acord entre les administracions local, autonòmica i central per a desenvolupar el que falta. En aquest punt, s’ha referit “al canal d’accés des del bulevard sud fins al pont, per a poder avançar en aquest tema i alliberar el bulevard García Lorca” amb la finalitat de poder “urbanitzar i suprimir el mur vergonyós entre aquests grans barris” com Patraix, Malilla i Russafa.

“En aquest moment vull recordar i reivindicar la necessitat d’abordar aquest tema d’una forma urgent com s’ha acordat per a fer-ho conjuntament amb l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de València”, ha exposat Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 10 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa