25n
25N
25N

Paiporta i Lovecats prorroguen la seua col·laboració un any més

Paiporta i Lovecats prorroguen la seua col·laboració un any més
26/10/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta i l’Associació Protectora d’Animals ‘Lovecats’ han prorrogat un any més el conveni de col·laboració que uneix a ambdues entitats, i que té com a objectiu tindre cura de les colònies d’animals, especialment, els d’espècie felina. L’acord es va iniciar en 2017, s’ha renovat fins a finals de 2020 i suposa una ajuda de 1.500 euros anuals de banda de l’Ajuntament.
Lovecats és una entitat sense ànim de lucre que protegeix, controla i té cura d’animals de carrer o abandonats domèstics, prioritàriament gates i gats. A més, suposa una professionalització de la cura i el control de colònies felines per a evitar que es convertisquen en zones insalubres, i desenvolupa el coneixement i sensibilitat cap als animals amb diverses activitats com la formació de voluntariat.

Gràcies al conveni, Lovecats també treballa per alimentar de manera controlada les colònies, rescata i té cura de gats de carrer o abandonats, i porta a terme el control de la natalitat a través de la captura, l’esterilització i la solta (CES). A través dels seus canals en xarxes socials, cerca possibles adoptants per a gates i gats abandonats, i exerceix serveis o activitats socials que complementen les competències de la corporació municipal en aquest camp.

A la signatura del conveni entre l’Ajuntament i Lovecats varen assistir l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, i la representant d’aquesta Associació Protectora d’Animals, Margarita Ferrer.

Per a Isabel Martín, “amb xicotets gestos com aquest tenim cura dels animals que conviuen amb nosaltres als carrers i a les nostres llars, i que no sempre es troben en les millors condicions”. Paiporta, va explicar la dirigent paiportina, “és un poble amic dels animals, que té en compte el seu benestar en tots els àmbits, i pensem que aquest conveni ajuda a millorar les condicions de vida de les colònies felines, i també suposa una major sensibilització de la població, a més d’una ajuda fonamental per a aquelles persones que tenen la mala sort d’extraviar els seus companys de vida”, va explicar Martín.

L’alcaldessa va recordar que l’acord de govern signat en 2019 recull que Paiporta ha de ser un municipi on es respecte el benestar animal, i “la renovació del conveni amb Lovecats, a més d’altres accions, s’alineen amb aquesta declaració de principis, que prové d’un ferm compromís animalista adquirit amb la ciutadania durant la passada legislatura”, va concloure.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =