25n
25N
25N

Paiporta es prepara per a viure l'orgull LGTBI

La Regidoria d’Igualtat llança una programació online amb el lema ‘Trau l’orgull’ que inclou xarrades, presentacions de llibres i exposicions virtuals, entre d’altres activitats

Paiporta es prepara per a viure l'orgull LGTBI
11/06/2020 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta ha organitzat del 17 al 27 de juny ‘Trau l’orgull’, les activitats per a celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI, que se celebra cada any el 28 de juny. En aquesta data es commemoren els aldarulls d’Stonewall, a Nova York, l’any 1969, i que es considera l’esdeveniment que va marcar l’inici de l’alliberament homosexual.

Enguany, la programació s’ha adaptat a al realitat de l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19 i es realitzarà online. Així i tot, s’ha optat per un bon nombre d’activitats variades i per a tots els públics. Hi haurà presentacions de llibres, taules redones, visites virtuals a exposicions, difusió de campanyes de conscienciació, i tot amb l’objectiu de reivindicar la visibilitat del col·lectiu LGTBI, la seua lluita per la igualtat de drets i la necessitat de trencar estereotips.

El regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, ha explicat que “‘Trau l’Orgull’ s’ha convertit en un punt clau a la programació de la regidoria d’Igualtat, des d’on treballar i donar visibilitat a la realitat del col·lectiu LGTBI ja que, tot i els avanços legislatius que hem viscut els últims 15 anys, encara queda molt per fer per a arribar a una igualtat real o efectiva”.

Les celebracions de l’orgull LGTBI començaran el dia 17, amb la taula redona de presentació de llibres relacionats amb la realitat del col·lectiu, en la qual participaran Clara Asunción, autora de ‘Elisa frente al mar’, Anna Boluda, que presentarà ‘Res a amagar’, Mila Martínez, que ha escrit ’22’ i Eley Grey, autora de ‘Laberinto’. La inscripció per a aquesta i la resta d’activitats es pot formalitzar al web paiporta.es/traulorgull

El 19 de juny es col·locarà una pancarta de reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBI, mentre que el dia 22 hi ha plantejada una visita virtual a l’exposició ‘VisibLES: Memòria, reconeixement i visibilitat lèsbica’, del Col·lectiu LAMBDA. Aquesta visita es podrà realitzar a través dels perfils de l’Ajuntament de Paiporta a Facebook, Twitter i Instagram.

Per al dia 23 de juny es reserva la publicació, també a través de les xarxes socials municipals, del llibre ‘El viatge de Flop’, enfocat a la infància, i que parla de la diversitat sexual. Al dia següent, 24 de juny, es donarà a conéixer també als perfils de l’Ajuntament en xarxes el servei ORIENTA, l’oficina integral d’assessorament i suport al col·lectiu LGTBI de la Generalitat Valenciana.

Els dies 25 i 26 es difondran diferents campanyes institucionals relacionades amb el col·lectiu trans i el trencament d’estereotips respecte de les persones LGTBI, i el 27 es publicarà el curt sobre diversitat i no discriminació ‘Cua de sirena’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + catorze =