25n
Orgull
Orgull

El Regidor d’Educació de Paiporta reivindica la necessitat de què Conselleria assumisca les seues competències i aporte personal al gabinet psicopedagògic municipal

Alejandro Sánchez ha exposat a la reunió mantinguda amb la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, la necessitat de què Conselleria aporte recursos humans al gabinet psicopedagògic, competència autonòmica que fins ara ha gestionat l’Ajuntament

El Regidor d’Educació de Paiporta reivindica la necessitat de què Conselleria assumisca les seues competències i aporte personal al gabinet psicopedagògic municipal
17/09/2020 -

La vicealcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, han mantingut aquesta setmana una reunió per videoconferència amb la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, per tal de tractar la dotació i situació del gabinet psicopedagògic municipal.

Els responsables municipals han aprofitat aquesta trobada per a recordar a Andrés que l’Ajuntament gestiona aquest gabinet, que tracta l’atenció psicològica dels xiquets i xiquetes escolaritzats a la localitat, amb uns recursos que cada volta resulten més insuficients i una demanda d’atenció i assessorament en augment. “Conselleria ha d’assumir una competència que és seua. Des de l’Ajuntament no podem continuar donant un servei insuficient i una atenció inadequada als nostres xiquets i xiquetes, especialment en aquests temps tan durs i complicats”, ha manifestat l’edil.

El gabinet psicopedagògic municipal treballa en la detecció i tractament de problemes emocionals i de desenvolupament personal i cognitiu de xiquets i xiquetes paiportins en edat escolar. En l’actualitat compta amb un equip de quatre professionals de la psicologia que atenen a un total de 2.625 alumnes dels quatre centres educatius públics de Paiporta.

“L’equip de professionals està treballant amb una ràtio d’atenció de vora 1.6, quan el Ministeri i la UNESCO parlen d’una xifra que s’hauria de situar en l’1.2. La situació se veu agreujada per la Covid, que està causant un impacte emocional important en menuts i menudes. Per això, hui més que mai, reivindiquem la dotació de personal d’aquest servei”, ha matisat Sánchez.

Per la seua banda, la directora general s’ha compromés a atendre les necessitats de dotació de personal de l’àrea i ha acollit de bon grau la reivindicació del regidor de treballar en col·laboració des de les dues administracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − un =