25n
25N
25N

Paiporta reivindica la lluita feminista com a motor de canvi i avanç social en l'acte central pel 8 de Març

Govern municipal, Consell de la Dona i alumnat dels instituts s’uneixen en un clam per a posar en valor la lluita per la igualtat real

Paiporta reivindica la lluita feminista com a motor de canvi i avanç social en l'acte central pel 8 de Març
06/03/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta ha acollit aquest divendres l’acte insitucional de celebració del 8 de Març, Dia de la Dona, dins de la programació d’activitats del consistori a través de la Regidoria d’Igualtat, junt a altres com Cultura o Joventut. En els parlaments, s’ha reivindicat el moviment feminista com a motor de canvi i avanç social, al mateix temps que s’ha subratllat la necessitat de continuar lluitant per una igualtat real entre homes i dones.

Han participat, a més del govern municipal, el Consell de la Dona de Paiporta, alumnat dels IES Andreu Alfaro i La Sénia, el grup de dones ‘Creixem juntes’, impulsat per la regidoria d’Igualtat, treballadores i treballadors municipals i persones a títol particular, que s’han unit als parlaments, a l’actuació dels i les joves, i al ritme d’una batucada que ha recorregut els carrers de Paiporta des del mercat fins a l’Ajuntament.

“Gràcies al feminisme, milions de dones i també homes han aconseguit mirar-se a l’espill per trencar estereotips de gènere i, per això, li hem d’agrair que hui som una societat més madura, inclusiva i justa”, ha explicat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. La dirigent paiportina ha posat l’accent en la situació de les dones migrants, “exposades a múltiples violències”, i ha incidit en la importància del paper dels mitjans de comunicació per a “trencar estereotips i presentar les dones com a subjectes amb drets plens, i no com subsidiàries ni com a objectes”.

Per la seua banda, el regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, ha remarcat que “són molts els avanços que s’han aconseguit, però encara queda un llarg camí per a erradicar totalment la discriminació i les violències que pateixen les dones”, que han d’aspirar “a tindre una plena participació en la societat”, i que tota la societat ha d’estar alerta “davant el perill de retrocedir en drets que han costat molt d’esforç en aconseguir”.

Tres representants del Consell de la Dona de Paiporta, òrgan consultiu format per membres de la societat civil, partits, sindicats i teixit associatiu de la localitat, també han reivindicat el “feminisme per a canviar el món”, i el seu rebuig a un tipus de societat “masclista, racista, capitalista i colonialista” com l’actual. “Denunciem que ser dona és la principal causa de pobresa. La precarietat que afecta les dones s’agreuja per tindre més edat, per l’orientació sexual, ser lesbianes, ser migrades, racialitzades, per ser dones transexuals, per tindre diversitat funcional o una imatge que no està dins de la normativitat”, han conclòs.

Les activitats pel 8 de Març a Paiporta han continuat aquest divendres a les 19.00 hores amb l’entrega dels premis Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta, a L’Auditori Municipal, seguida del monòleg de Mage Arnal, ‘Bye bye feminity’. I continuaran el dia 11, amb la visita de la pilot de l’armada, Patricia Campos, i el seu projecte ‘Supera-t’. La programació completa es pot consultar al web paiporta.es/8m

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − un =