25n
25N
25N

Paiporta redueix el seu deute amb els bancs un 67% amb la pressió fiscal més baixa de l'Horta Sud

Paiporta redueix el seu deute amb els bancs un 67% amb la pressió fiscal més baixa de l'Horta Sud
25/10/2016 -

L’Ajuntament de Paiporta ha reduït el seu deute amb el bancs un 67% des que va prendre possessió el nou equip govern, format per Compromís, PSPV i PodEU, fa poc més de 15 mesos. Segons les dades facilitades per l’àrea d’intervenció i tresoreria, a 30 de juny de 2015 el consistori paiportí devia 6.878.598,83 euros a diferents entitats bancàries. Com ha explicat la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, “aquest deute s’ha reduït amb la intenció de pagar menys interessos als bancs cada any i poder invertir l’estalvi en contractació de personal i millora d’atenció al públic i serveis”. Poc més d’un any després, el deute ha baixat als 2.244.711,07, un 67% menys que en la situació heretada de l’equip de govern anterior.

Aquesta gestió econòmica se suma a la rebaixa del període de pagament a proveïdors, que a Paiporta se situa actualment en els 12 dies. L’Ajuntament continua treballant per rebaixar la xifra, però aquesta està molt per baix del barem que exigeix l’anomenada ‘Llei Montoro’ del Ministeri d’Hisenda per a poder realitzar inversions finançerament sostenibles, que se situa en els 30 dies.

Gràcies a la rebaixa aconseguida en el període de pagament a proveïdors, el passat mes de juliol el ple municipal va poder aprovar la inversió de 962.000 euros en obres de millora que beneficiaran a totes les àrees municipals. Hi haurà intervenció per a augmentar les prestacions del Poliesportiu Municipal, remodelar els accessos a la Plaça Major, reparar voreres a diferents punts, canviar parcs infantils, renovar xarxes de sanejament i sistemes de reg, construir una nova pista de patinatge de velocitat, o rehabilitar habitatges socials i altres locals per a la posada en marxa d’un viver d’empreses, entre d’altres.

A més, “tot açò s’ha aconseguit sense augmentar la pressió fiscal sobre els veïns, sinó gestionant els recursos públics en funció de les necessitats de les persones”, ha remarcat la regidora, Beatriz Jiménez. Segons dades del Ministeri d’Hisenda, Paiporta és el poble amb menor pressió fiscal de tota la comarca de l’Horta Sud, i està col·locat en el lloc 36 dels 42 municipis de tota l’Horta.

La mitjana de pressió fiscal per habitant a Paiporta se situa en els 386,41 euros, 103 euros menys que la mitjana de les 42 localitats de tota l’Horta, que puja fins als 489 euros, i 69 menys que la mitja de les 12 localitats de l’Horta Sud, que és de 455 euros. La pressió fiscal es calcula sumant el que recapta l’Ajuntament en impostos i taxes, i dividint la quantitat entre el nombre d’habitants.

Per a Beatriz Jiménez, “s’estan començant a complir els objectius del pacte de govern encetat en juny de 2015, quan ens proposàrem sanejar la situació econòmica de l’Ajuntament, millorar el servei a la ciutadania, reduir el deute, i invertir de manera racional i eficient allà on més es necessita”, ha conclòs la regidora d’Hisenda i Administració General.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + divuit =

museo prehistoria