25n
25N
25N

Paiporta reconeix a les associacions com a servei comunitari essencial

Paiporta reconeix a les associacions com a servei comunitari essencial
04/11/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta ha aprovat en el ple ordinari d’octubre una moció institucional que reconeix a les associacions com a servei comunitari essencial.

Aquesta declaració reconeix així el treball diari que realitzen pel bé comú, millorant la vida de les persones i del municipi. De fet, el moviment associatiu juga un paper molt important a Paiporta, aglutinant a prop del 40% de la població. Per sectors, trobem associacions culturals, esportives o educatives, entre d’altres.

“Les nostres associacions són agents transformadors de la societat i construeixen interessos generals comuns. La solidaritat i el foment de la convivència són alguns dels valors que transmeten i fomenten, com han donat bona mostra als llargs dels mesos de confinament, però també l’esforç, l’amistat o l’enriquiment personal de la ciutadania”, ha expressat la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos, encarregada de defensar la moció al ple.

Des de l’Ajuntament i, especialment, des de l’àrea de Participació es treballa per enfortir el teixit associatiu de Paiporta intensificant la seua formació, signant convenis de col·laboració, educant en la cultura participativa i en la corresponsabilitat ciutadana, així com promovent i estenent els processos de participació.

Un altre aspecte molt important en què s’està treballant des de la Regidoria és en l’avaluació de l’actual situació del teixit associatiu. En l’àmbit socioeconòmic, moltes associacions s’han vist greument afectades a conseqüència de la pandèmia sanitària i cessament o limitació de les seues activitats. Segons un estudi de la Fundació Horta Sud, el 70% de les associacions considera que aquesta crisi tindrà un greu impacte en el teixit associatiu. L’estudi també posa en relleu que el 65% de les associacions preveu una baixada d’ingressos. A més, el 60% de les entitats no disposa d’un fons de reserva per a fer front a la crisi.

Malgrat aquestes dades preocupants, les associacions han sabut llegir les necessitats de la ciutadania i trobar noves fórmules, reinventant-se durant el confinament i atenent-les. A més, des de l’àrea es recorda que són un motor i impulsor molt important de l’economia local, generadors de llocs de treball a través de la seua activitat.

Per tot això, l’Ajuntament reconeix el seu paper fonamental com a servei comunitari i compta amb el sector de les associacions com un actor amb qui coordinar-se per planificar la recuperació de l’impacte emocional d’aquesta crisi, tornant a posar en marxa les activitats que donen vida a Paiporta. “Per tornar a compartir, celebrar, dialogar, debatre… necessitem un teixit associatiu fort i sòlid. Per això, des de Participació treballarem braç a braç amb elles, escoltant les seues necessitats i inquietuds i les seues propostes de millora per al nostre poble”, ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =