25n
25N
25N

Paiporta rep la visita d'alumnat internacional de cinc països

Paiporta rep la visita d'alumnat internacional de cinc països
12/11/2019 -

Espanya, noruega, Turquia, Itàlia, Alemanya i Portugal són els sis països que treballaran durant els pròxims dos anys en el projecte sobre ecologia ‘Creating Eco-Friendly Citizens’.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, en què participa l’IES Andreu Alfaro de Paiporta, és conscienciar sobre la problemàtica del canvi climàtic i educar ciutadans i ciutadanes responsables amb el Medi Ambient, a més de treballar la convivència, l’aprenentatge cultural i el lingüístic.

Una vintena de xiquets i xiquetes d’aquests països compartiran al llarg de tota aquesta setmana moments i activitats, treballant i col·laborant sobre la idea de preservar el nostre entorn, combatre el canvi climàtic i avançar cap a una alimentació i una agricultura més sostenible.

Aquest matí els i les estudiants han pogut visitar alguns dels llocs més representatius de Paiporta. La primera visita ha sigut al Museu de la Rajoleria, on acompanyats pel regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, i una tècnica del Museu han pogut descobrir com es feien i produïen les rajoles i teules a Paiporta o conéixer com era la vida quotidiana de la població paiportina a les dècades passades.

“És una satisfacció rebre visites com aquesta perquè d’una banda donem a conéixer el nostre poble, els nostres costums, tradicions i llocs emblemàtics fora de les nostres fronteres i d’altra l’alumnat dels nostres centres educatius incorpora en el desenvolupament del seu currículum acadèmic i formatiu una sèrie de valors com és en aquest cas l’ecologisme i la protecció del Medi Ambient, amb una visió molt més ampla i que engloba als països del nostre entorn”, ha expressat el regidor d’Educació.

Posteriorment han visitat la casa consistorial i el saló de plens, on l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, els ha donat la benvinguda acompanyada per alguns dels membres de la corporació municipal. “És un honor i un plaer rebre l’alumnat de sis països en un projecte com aquest, en què la gent jove pren consciència i agafa la paraula per a construir un món més sostenible i per a frenar el canvi climàtic”, ha explicat Martín.

L’alcaldessa ha afegit que “emociona veure a la ciutadania més jove empoderada i compromesa amb el major problema que tenim hui en dia, la crisi climàtica. Espere que tinguen una estada agradable a Paiporta. La seua presència no només ens ajuda a construir ponts i trencar murs, aquest projecte també contribuirà a fer que, junt amb ells, puguem avançar per resoldre i posar fre a la situació que els joves s’han trobat”.

Prèviament, ahir visitaven el Centre d’Investigació de Cajamar, on feien una activitat sobre l’horta i l’agricultura sostenible. També donaren un passeig per l’horta per conéixer els cultius que creixen al voltat de l’Andreu Alfaro, com cebes o tarongers.

Per a aquesta vesprada, a més de moments d’esplai i convivència, està previst una sessió de presentació de cadascú dels centres educatius participants, així com un intercanvi de les problemàtiques relacionades amb el clima que pateixen els seus països.

Abans de partir cap als seus països també s’acostaran a València per a veure el llit del riu Túria i aprendre sobre una alternativa urbanística sostenible front a un problema mediambiental. Al llarg dels dos cursos que dura el projecte l’alumnat de l’IES Andreu Alfaro que participa en el projecte realitzarà mobilitats als països participants, acompanyats del professorat organitzador. La pròxima trobada serà al mes de març, en un dels països participants encara per determinar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − onze =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna