caixa popular

L'Ajuntament de Paiporta i les associacions de dones secunden la protesta del #19JAlertaFeminista

L'Ajuntament de Paiporta i les associacions de dones secunden la protesta del #19JAlertaFeminista
19/06/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta, a petició de les associacions de dones de la localitat, ha donat suport a la protesta estatal convocada per diferents col·lectius que, sota el nom de #19JAlertaFeminista, exigeix un increment de les partides de lluita contra la violència masclista en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del govern del Partit Popular. El saló de plens del consistori ha acollit la lectura d’un manifest i la projecció d’un vídeo amb el qual s’ha fet visible el descontentament amb la dotació econòmica per a la lluita contra aquesta xacra social, que enguany s’ha cobrat la vida de més de 30 dones.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, de la regidora d’Igualtat, Maribel Albalat, i d’altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal, així com de les associacions Dones Progressistes, Associació de Bolilleres, Associació d’Alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes, Tyrius i altres entitats locals.

En el manifest que s’ha llegit es denuncia que el projecte de PGE hi ha una previsió de fons per a la lluita contra la violència masclista encara inferior a les xifres del 2010, i que s’ha congelat en 19,74 milions la partida per al programa d’igualtat entre homes i dones, també molt inferior, un 41,2%, al que es va destinar en 2010. En tota, la despesa en aquests dos conceptes suposa el 0,00011% dels PGE. Els col·lectius que donen suport a aquesta protesta, que s’ha secundat des de Paiporta, reclamen que el govern augmente a 120 milions d’euros la partida per a aquestes finalitats.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats