caixa popular

Comença a Paiporta el programa d'orientació Jove Oportunitat

Comença a Paiporta el programa d'orientació Jove Oportunitat
28/02/2018 -

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat aquesta setmana el programa d’orientació Jove Oportunitat (JOOP), que ofereix l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a través dels recursos municipals per a la gent jove de cada localitat. JOOP té com a objectiu la realització d’accions per a joves entre 16 i 21 anys que abandonen els estudis sense haver aconseguit cap titulació en Batxillerat o Formació Professional (FP).

Aquest programa pilot implantat de l’IVAJ per primera vegada a Paiporta intervé sobre l’actitud de la persona jove, donant-li suport en la construcció d’un projecte de vida integral en què definisca les metes que vol abastir. Amb l’ajuda d’una orientadora, orientador o ‘coach’, JOOP pretén actuar com a revulsiu, ser un punt d’inflexió que els porte a un gir radical en la seua vida.

El programa està finançat pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i té una durada de quatre mesos, amb sessions de quatre hores diàries en conjunt, i també de mode personalitzat, a cadascun i cadascuna de les joves participants. Les sessions es portaran a terme al Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta.

A la primera sessió assistiren l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la nova tècnica de Joventut de l’Ajuntament, que es troba en ple procés participatiu per al desplegament del servei per a la gent jove.

Per a aconseguir els objectius de JOOP, s’ofereix als i les joves sessions de ‘coaching’ grupal, individual, i també eixides formatives a projectes de contingut social, esdeveniments culturals, d’oci saludable, activitats esportives i d’aventura, coneixement i sensibilització mediambiental, senderisme, descobriment del patrimoni i també de tradicions locals. També s’organitzaran convivències de dos dies complets, i preparació per a proves d’accés a Graus Mitjans d’FP o ESO.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − cinc =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris