tros al plat

Paiporta Món de Contes tanca la segona edició consolidat com un dels referents en la narració oral

Paiporta Món de Contes tanca la segona edició consolidat com un dels referents en la narració oral
13/10/2017 -

El festival de narració oral Paiporta Món de Contes ha tancat aquests dies la seua segona edició consolidada com una cita ineludible dins de la narració oral. L’esdeveniment, nascut en 2016 com una aposta per la conservació de la transmissió oral d’històries i cultura, per la diversitat d’estils i llengües de la paraula parlada, ha conclòs la seua activitat amb èxit en participació i seguiment de banda de la ciutadania paiportina i de tota la comarca. L’espectre de públic continua ampliant-se i, a més, s’ha pogut comptar amb narradores i narradors de renom nacional i internacional, com és el cas de Coralia Rodríguez i Aldo Méndez, procedents del país convidat enguany, Cuba.

Entre les novetats de la segona edició de Paiporta Món de Contes han destacat les històries narrades per a dones embarassades i bebés de fins a dos anys, els contes per a joves en una sessió de divendres a la nit a un pub de la localitat, o el passeig personalitzat per Paiporta anomenat ‘El poble conta’, una peculiar narració pels carrers de la localitat a càrrec de Domingo Chinchilla, que va haver d’ampliar el nombre de passes davant la gran demanda del públic. Així mateix, tres sessions del festival foren traduïdes simultàniament al llenguatge de signes gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i FESORD-CV.

Per a la regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, s’ha aconseguit “consolidar Paiporta Món de Contes com una cita ineludible per a aquelles persones, grans o menudes, a les quals els agrada la narració oral i la transmissió d’històries per aquesta via”, una forma de transmetre cultura “tan antiga com la mateixa humanitat, però que lamentablement s’està perdent”. Altre dels objectius del festival és, segons Verdú, “suscitar l’interés pels llibres en els més menuts i menudes, i incitar-los a què s’acosten des d’edats primerenques a la literatura”.

En aquest sentit, Paiporta Món de Contes, que ha comptat amb la direcció del narrador i actor de Paiporta Susu Benítez, ha concertat sessions gratuïtes per a tots els nivells educatius, des de les escoletes infantils a l’alumnat dels instituts, a més de programar l’exposició ‘Emociona’t amb la lectura’ a la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz, on també es comptava com a guia amb el valencià Carles Cano.

El festival ha destacat per un cartell divers en procedències de narradores i narradors i estils. Així, a més dels cubans, un dels quals va preparar un sopar a base d’Ajiaco en la vetlada ‘Contes per als sentits’, s’ha comptat amb la presència de José Luis Gutiérrez ‘Guti’, que recupera romanços des de Zamora; el basc Joxemari Carrere; els valencians d’El Ball de Sant Vito; la també valenciana Jara Sanchis, amb contes per a menuts i menudes, i Ana i Virtudes Valdés, que explicaren les històries per a embarassades i nadons de fins a dos anys.

Paiporta Món de Contes continuarà l’any vinent amb la tercera edició, per a la qual ja s’ha començat a treballar des de la Regidoria de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca de l’Ajuntament de Paiporta.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
Obra Yolo en el teatro escalante
bienal mislata
Talia
Olympia