caixa popular

'Paiporta Món de Contes' envaeix tots els espais culturals de la localitat

Del 29 de setembre al 07 d’octubre, els paiportins gaudiran d’aquest festival de narració oral

'Paiporta Món de Contes' envaeix tots els espais culturals de la localitat
28/09/2017 -

Per segon any consecutiu, ‘Paiporta Món de Contes’ obri les seues portes, amb l’objectiu de crear en aquesta localitat valenciana un referent cultural. Així, del 29 de setembre al 07 d’octubre, aquest festival de narració oral, que compta amb Cuba com a país convidat, omplirà els diferents espais culturals de Paiporta de mons imaginaris, d’espectacles i de narració, de la mà d’artistes del territori valenciana, però també de la resta d’Espanya i, per descomptat, de Cuba.

Aquesta iniciativa, que ha sigut impulsada per la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, ha ampliat, en aquesta edició, el seu públic, i organitzarà sessions en el Centre de Salut per a dones embarassades i per a bebés de 2 mesos a 2 anys. Però a més, comptarà amb novetats com ‘El poble conta’, que consisteix en un recorregut adaptat, o amb la interpretació a llenguatge de signes de tres sessions del festival.

València Extra ha parlat amb Teresa Verdú, Regidora de Foment de les Arts Escèniques de Paiporta, que ens ha comentat que ‘aquest projecte està basat en la tradició oral dirigida a tot tipus d’espectadors, i en el qual es pot participar de manera oberta i transversal. A més, ‘Paiporta Món de Contes’ tracta de donar prestigi a la tradició de la transmissió oral d’històries i cultura, així com fomentar la lectura entre persones adultes i xiquets i xiquetes de la població i, en aquest últim cas, iniciar-los en el plaure de conéixer històries. En definitiva, familiaritzar al públic amb la visió del món a través de les narracions, que transmeten i ensenyen coneixements, valors, i fins i tot normes socials, doncs en elles es tanquen experiències acumulades de forma col·lectiva ‘.

Així mateix, també ha volgut explicar-nos algunes de les principals novetats d’aquest festival de narració oral. ‘Com a novetat enguany incloem en la programació la secció de “Contes des de la panxa” i “Canta-li, conta-les”, que es desenvoluparan en el Centre de Salut de Paiporta, dirigits a les mares gestants per a realitzar aquests primers contactes amb els seus bebés a través de la música i els contes, intentant relacionar la importància del joc i fomentar la curiositat i creativitat per a l’adquisició de l’hàbit de lectura. Vull subratllar que aquesta activitat va ser premiada com un dels millors projectes d’animació a la lectura, “María Moliner Ruiz”. Destacar també que les sessions del dia 2 d’Octubre per a públic adult i del dia 3 d’octubre per a públic familiar comptaran amb interpretació del llenguatge de signes. Això és molt important per a nosaltres, ja que tractem d’obrir possibilitats a col·lectius que fins ara havien sigut desatesos , eliminant les barreres que anaven limitant els seus drets’.

Visites guiades en la Biblioteca Municipal, ‘Contes al Mercat’, que recorreran els carrers, ‘Contes per a recordar’, destinats a les persones de la tercera edat, o ‘Contes per als sentits’, on a més es realitzarà una degustació del típic guisat cubà ‘Ajiaco’, són algunes de les propostes que trobaràs en la programació de ‘Paiporta Món de Contes’.

Finalment, Teresa Verdú ha volgut animar a tots els veïns a eixir al carrer, i a omplir els espais culturals de Paiporta per a gaudir amb la màgia de la narració. ‘Anime a cercar una mica de temps per a compartir, gaudir, socialitzar coneixements i crear cultura en el nostre poble’.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats