25n
25N
25N

Paiporta modifica les ordenances fiscals amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental

Paiporta modifica les ordenances fiscals amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental
29/10/2016 -

El ple municipal de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar aquest dijous canvis en algunes de les seues ordenances fiscals “amb criteris socials i de sostenibilitat mediambiental”, segons va explicar la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez. Els grups de l’equip de govern, format per Compromís, PSPV-PSOE i PodEU, votaren en bloc a favor dels canvis, mentre que el Partit Popular es va abstenir en alguns punts, va votar a favor d’altres, i va presentar algunes esmenes en altres casos, iniciatives que foren rebutjades per majoria. Ciudadanos va donar suport a totes les modificacions a excepció d’una, en què s’abstingueren.

Els canvis per a les ordenances de 2017 se centren en les bonificacions de la taxa de fem, de les proves de selecció de personal, de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). En total, i d’acord amb els informes previs de la intervenció municipal, l’Ajuntament deixarà de percebre 23.000 euros, una quantitat “assumible, ja que les modificacions beneficiaran a un gran nombre de persones”. Segons dades del Ministeri d’Hisenda, Paiporta és la localitat de l’Horta Sud amb una menor pressió fiscal i, malgrat això, es continua baixant aquest paràmetre.
Quant a la taxa de fem, que ja va quedar bonificada en 2015 per a persones aturades, jubilades amb un nivell de renda baix, i famílies nombroses i monoparentals, ara també queda bonificada al 100% per a persones pensionistes, una demanda detectada en l’últim any.

En el càlcul de l’IBI, se sumarà en 2017 un nou tram de bonificació del 25% per a famílies nombroses amb habitatges amb valor catastral entre 85.001 i 150.000 euros. Abans, només hi havia bonificació per a les cases de menys de 85.000 euros.

També amb criteris socials, l’Ajuntament de Paiporta bonificarà el 95% de l’IBI dels locals de les escoles de música de les dues bandes del poble, la Unió Musical i la Banda Primitiva. “Amb aquesta mesura, volem promoure l’educació musical dels i les joves, en un poble com Paiporta, amb tanta tradició de músics d’alt nivell”, va explicar durant la seua argumentació la regidora d’Hisenda, Beatriz Jiménez.

A més de criteris socials, també s’han tingut en compte criteris de sostenibilitat ambiental per a modificar altres taxes i tributs. Els vehicles híbrids, elèctrics i de biocombustible tenien bonificat un 25% aquest impost. A partir de 2017, tindran bonificat el 75%.

La rebaixa en l’IBI per a habitatges que instal·len sistemes d’aprofitament de l’eneregia solar passa del 25% al 50%, mentre que els negocis que utilitzen aquests sistemes veuran bonificat el seu IAE en un 25%.

En la seua defensa de la proposta, la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, va explicar que les noves ordenances fiscals “porten a la pràctica polítiques de fiscalitat més justa i progressiva, un dels objectius del pacte de govern” subscrit entre les tres forces polítiques que el conformen. Els canvis aprovats dijous no baixen i preserven la recaptació, “mantenen el nivell d’ingressos perquè, d’aquesta manera, es garanteix la prestació de serveis des de l’Ajuntament que són molt necessaris, especialment, per a la població més vulnerable”, va concloure Martínez.

La regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú, va incidir en el seu discurs en la vessant referent a la sostenibilitat de les mesures, amb rebaixes per als vehicles menys contaminants, “mesures essencials per a la protecció del medi ambient”, al mateix temps que va subscriure l’opinió de companys i companyes d’equip de govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + set =

museo prehistoria