25n
25N
25N

Paiporta treballa amb la conselleria d'Educació per la implantació del Pla Edificant de millora dels centres educatius

Paiporta treballa amb la conselleria d'Educació per la implantació del Pla Edificant de millora dels centres educatius
17/01/2018 -

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d’Educació, Toni Torreño, s’han reunit recentment amb la Secretaria Autonòmica d’Educació per a continuar avançant en la implantació del Pla Edificant de millora dels centres educatius de la localitat. En aquesta trobada s’abordaren les peticions realitzades des de Paiporta referents als centres IES La Sénia, el CEIP Jaume I, i la necessitat de construcció d’un nou col·legi a la localitat per necessitats derivades del creixement de població.

El Pla Edificant és una iniciativa de la Generalitat Valenciana per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius, amb el qual es pretén agilitzar els tràmits amb la col·laboració dels ajuntaments que s’hi sumen. Segons es va explicar en la seua presentació, el pla està dotat amb 700 milions d’euros i serà la mateixa Generalitat la que generarà el crèdit per a sufragar les reformes per ordre de prioritat. Es calcula que s’actuarà sobre 500 centres i se’n construiran 200 de nous.

En la recent trobada a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’alcaldessa, Isabel Martín i el regidor d’Educació, Toni Torreño explicaren les necessitats detectades a l’IES La Sénia, en el sentit de construir un nou aulari i remodelar íntegrament el centre (banys, portes, sistema elèctric, calefacció…), així com la renovació de la instal·lació elèctrica del CEIP Jaume I. En ambdós centres es va valorar també la necessitat d’instal·lació d’ascensors per a fer-los accessibles a persones amb diversitat funcional.

També es va expressar la necessitat de construir un nou centre de primària a la localitat donat l’augment de població dels últims anys.

“La reunió amb la Secretaria Autonòmica d’Educació va ser molt profitosa i estem treballant de manera conjunta per a millorar les instal·lacions dels xiquets i les xiquetes paiportines”, va explicar l’alcaldessa de Paiporta, qui va afegir que “la conselleria ha entés les necessitats de noves infraestructures i renovació dels centres”. Martín va afegir que “el Pla Edificant farà més àgils les obres de millora i construcció d’escoles, i posarem tota la maquinària de l’Ajuntament de Paiporta a treballar perquè al més prompte possible es puguen operar aquestes actuacions, que són necessàries perquè l’educació pública siga digna i de qualitat”, va afegir l’alcaldessa.

En el pròxim ple municipal, previst per al dijous 25 de gener, el govern de Paiporta proposarà la ratificació de l’adhesió al Pla Edificant. Per la seua banda, els centres també decidiran la seua adhesió al pla en els consells escolars i el Consell Escolar Municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa