caixa popular

Paiporta inicia un pla de xoc per a millorar l'enllumenat de desenes de carrers

Paiporta inicia un pla de xoc per a millorar l'enllumenat de desenes de carrers
13/02/2018 -

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Paiporta ha iniciat les últimes setmanes un pla de xoc per a millorar l’enllumenat de desenes de carrers de la localitat. El canvi massiu de bombetes respon a una baixada accentuada en la lluminositat observada pels tècnics municipals des de maig de 2017. El consistori substituirà 700 punts de llum en un pla que ha començat el passat cap de setmana.

Els canvis es reparteixen per tota la població, amb especial incidència en la zona del Poble, al voltant del CEIP Rosa Serrano, i l’anomenat Sector 2 o zona nova. El pla de xoc s’ha aplicat ja sobre 32 carrers de Paiporta, i s’espera que a finals d’aquesta setmana arribe a una vintena de vials més, fins a superar els 50. El total de bombetes canviades fins ara ascendeix a 441.

A més de l’execució del pla de xoc, l’Ajuntament adjudicarà de seguida un contracte per al subministrament i instal·lació de grups òptics de tecnologia LED a 26 carrers del nucli antic de la localitat, que suposarà el canvi d’aproximadament 264 bombetes. Els fanals a substituir són de tecnologia de vapor de sodi d’alta pressió, i es canviaran per grups òptics més eficients, que permetran estalviar uns 6.700 euros anuals en la factura de la llum de l’Ajuntament. A més, aquesta tecnologia LED reduirà l’emissió de gasos d’efecte hivernacle derivada del consum energètic d’aquestes llums en 2,5 tones a l’any.

El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, Pep Val, ha afirmat que “l’Ajuntament està resolent a poc a poc i amb totes les garanties el desastre derivat de la compra de bombetes defectuoses a través de la central de compres de la Diputació de València, quan el seu responsable era l’exalcalde de Paiporta, Vicente Ibor”. El regidor ha afegit que “no és fàcil refer una gestió tan nefasta i sospitosa”, ja que “cal recordar que Ibor va invertir més d’un milió d’euros en els LEDS de Rus, que estan baix la sospita clara de corrupció i finançament irregular del PP”.

Val ha recordat que “les bombetes de Rus i Ibor tenien una durada garantida de més de 15 anys i, en el millor dels casos, han durat tres”, al mateix temps que ha lamentat com “aquella malifeta del PP ha suposat un llast per a l’enllumenat de desenes de localitats valencianes, entre les quals està Paiporta”.

La regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, ha conclòs Val, continua treballant per a millorar el nivell d’enllumenat dels carrers de Paiporta, per a la qual cosa està portant a terme estudis luminotècnics en diferents zones del municipi per a projectar la seua renovació quan es dispose de consignació pressupostària.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + setze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris