25n
25N
25N

Les Regidories de Cultura i Festes de Paiporta mantenen una reunió amb les comissions falleres locals per tractar l'estat del teixit associatiu faller

Les Regidories de Cultura i Festes de Paiporta mantenen una reunió amb les comissions falleres locals per tractar l'estat del teixit associatiu faller
02/02/2021 -

El regidor de Festes, Vicent Císcar, i la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, han mantingut una reunió amb representants de les sis comissions falleres i Junta Local Fallera de Paiporta per tractar la seua situació actual després de l’ajornament de les Falles de 2021, així com per a arreplegar i escoltar les seues inquietuds i necessitats.

La suspensió per segon any consecutiu de la celebració en març de les festes josefines, així com l’aturada en la celebració d’actes i esdeveniments de les comissions i als casals, està causant greus perjudicis en el teixit associatiu faller paiportí. Aquesta ha sigut una de les qüestions centrals que s’han tractat en l’encontre, on s’ha prestat tota la col·laboració possible des del consistori.

“Som molt conscients de la inquietud que hi ha entre els fallers i falleres. Portem molts mesos de pandèmia i totes i tots anem arrossegant un gran desgast psicològic. Enguany tampoc gaudirem en març de les nostres festes més tradicionals, però encara no podem descartar gaudir de les Falles en 2021, així que continuarem treballant vigilant de molt a prop l’evolució de la situació sanitària”, ha manifestat la vicealcaldessa.

Així mateix, Císcar i Albalat han aprofitat la reunió per recordat a les Falles la normativa vigent per a associacions festeres quant a la suspensió de la seua activitat i tancament dels seus espais de reunió. Els regidors s’han posat a disposició de les comissions per resoldre qualsevol tipus de dubte o qüestió al voltant d’aquesta normativa.

En la mateixa línia, la vicealcaldessa i el regidor de Festes també han agraït el gest i la col·laboració de les sis comissions paiportines, que fa pocs dies posaven a disposició de Sanitat els seus casals per a tasques de vacunació. “El gest de solidaritat i l’aportació que fan les Falles amb aquest oferiment té un valor afegit donada la greu situació que estan patint. Des de la corporació reiterem la nostra gratitud i reconeixement”, ha afirmat el regidor de Festes.

El sector faller s’està veient greument afectat per les conseqüències econòmiques causades per la Covid: reducció del cens, disminució de les quotes, despeses fixes de lloguers i subministraments a uns casals que no tenen activitat, etc.

No obstant això, des de l’Ajuntament no s’ha deixat de recolzar a les comissions en les seues necessitats sorgides de la pandèmia. Al ple d’agost de 2020 s’aprovava una modificació de crèdit per valor de 18.000 euros per concedir-les una subvenció destinada a l’emmagatzematge dels monuments que no es pogueren cremar.

A més, l’augment de les subvencions per al teixit associatiu faller, que es va fer efectiu amb l’aprovació del pressupost del passat any 2020, es manté per a 2021, ratificat amb l’aprovació en el passat ple de gener dels nous comptes per a l’actual exercici econòmic. Així doncs, cadascuna de les sis comissions rebrà una subvenció de 2.000 €, mentre que Junta Local Fallera arribarà als 20.000 €.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 8 =