25n
25N
25N

Paiporta ha invertit 800.000 euros en polítiques per frenar el canvi climàtic

Paiporta ha invertit 800.000 euros en polítiques per frenar el canvi climàtic
23/05/2019 -

L’Ajuntament de Paiporta ha invertit 807.171 euros en mesures per reduir les emissions de CO₂ i frenar el canvi climàtic durant l’actual legislatura. Es tracta d’una mesura compromesa al programa de Compromís per a les municipals de 2015 i que ha sigut duta a terme.

Aquestes actuacions es detallen en 114094,63 euros per a la millora d’eficiència energètica en il·luminació amb tecnologia LED Peetil de les dependències municipals; 21596,5 per la substitució d’energia convencional per biomassa en instal·lacions tèrmiques del CEIP L’Horta; 17.550 euros en el control de tarifa electrònica de les dependències municipals; i 117.402 en la renovació de portes i finestres del CEIP L’Horta.

La redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i execució dels carrils bici suposa 91.197 per estalviar “mals fums” i el lloguer de vehicles elèctrics per a l’empresa pública i brigades suma 193.920 euros. Quant a la millora energètica de lluminària públic sostenible, s’ha invertit 251.410 euros.

Una de les accions vinculades a la lluita contra el canvi climàtic ha sigut l’adhesió en 2016 al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia. Aquest pacte compromet als ajuntaments a reduir les emissions de CO₂ derivades de la seua activitat en un 40% abans de l’any 2030. El pacte dóna dos anys als consistoris per a que determinen el seu nivell d’emissions, és a dir, el punt de partida a partir del qual s’ha de reduir pràcticament a la meitat el nivell d’emissions de diòxid de carboni. “Des de l’Ajuntament de Paiporta ja s’ha finalitzat l’estudi per conéixer el total d’emissions de CO₂ emeses el 2010, any de referència al pacte. Però no ens hem volgut esperar que l’estudi estiguera acabat per realitzar mesures per estalviar gas d’efecte hivernacle, perquè el canvi climàtic no és una amenaça futura, sinó present”, explica Pep Val, regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat.

“Des de l’Ajuntament hem pres mesures, però cal que estiguen acompanyades per la iniciativa privada i que tot el Món contribuïsca a Fer una Paiporta menys contaminant. Per afavorir-ho, hem implantat bonificacions del 50% de l’IBI durant 3 anys a aquells immobles que instal·len sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol en els edificis antics que no estan obligats; i el 75% de l’impost de circulació en els vehicles híbrids o elèctrics”, detalla l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 18 =