25n
Orgull
Orgull

Paiporta inverteix 1,2 milions d'euros en la millora i renovació d'instal·lacions i equipaments de la piscina coberta

Bona part de les actuacions se centraran en la millora de l’eficiència energètica i nova maquinària per a fitness, wellness i spinning

Paiporta inverteix 1,2 milions d'euros en la millora i renovació d'instal·lacions i equipaments de la piscina coberta
21/08/2019 -

La piscina coberta de Paiporta es troba en ple procés de millora i renovació d’equipaments i instal·lacions, en les quals s’invertiran un total de 1.203.118,58 euros (IVA inclòs). Aquest projecte forma part de la renovació prevista en el contracte de gestió quan es compleixen 10 anys de la construcció d’aquest equipament públic que utilitzen a diari milers de veïnes i veïns, i que gestiona la UTE Piscina Municipal Coberta Paiporta.

A més de les operacions de manteniment anual de la zona d’aigua, les actuacions se centren en la millora dels gots i l’entorn de les piscines cobertes i, sobretot, en la renovació de les sales d’activitats i el gimnàs. A més, hi ha obres previstes en vestidors i en maquinària de refrigeració i depuració d’aigua, sempre amb la intenció d’actualitzar els equipaments i amb una aposta clara per la reducció del consum energètic i la sostenibilitat.

La regidora de Joventut i Esports, Marian Val, ha visitat recentment la piscina coberta junt al director de la instal·lació, Alberto Giménez, per a interessar-se per l’evolució de les actuacions, que es perllongaran fins al mes de setembre.

Amb aquesta actuació se solventaran les deficiències detectades tant pels usuaris i usuàries com pel Servei Municipal d’Esports (SME), que va impulsar recentment una enquesta entre la clientela de la piscina per a determinar quines reformes i millores eren més urgents i indispensables.

“Per a nosaltres, és una prioritat que la instal·lació, com a equipament públic que és, tinga les millors condicions possibles. Durant la passada legislatura, i també en l’inici del mandat actual, hem treballat colze a colze i en bona sintonia amb la gerència de la piscina per atendre les peticions de la ciutadania, reparar els danys propis del pas del temps, i actualitzar maquinàries i equipaments com els de fitness o l’spinning, que necessitaven un recanvi urgentment”, ha afirmat la regidora d’Esports, Marian Val.

Millores en fitness i eficiència energètica

Els 1,3 milions d’euros es reparteixen en diferents elements de la piscina coberta, encara que les inversions més elevades corresponen a una aposta per l’eficiència energètica de la maquinària de climatització, la deshumidificadora, calderes i sistema d’energia solar, que se substituirà per un d’aerotèrmia, més eficient. A més, s’actualitzaran els sistemes de filtració d’aigua per a les piscines, amb la renovació de les centraletes dosificadores i medidores de clor i PH. En aquest capítol, la inversió ascendeix a més de 220.000 euros.

Finalment una bona part de la inversió anirà destinada a la necessària renovació d’equipament fitness i wellness, que ascendeix a un total de 523.4722,96 euros. En aquest capítol arribarà l’esperat recanvi de les bicicletes de la sala d’spinning. Les noves bicicletes compten amb un modern software que permetrà, unit a les projeccions en la nova pantalla de més de 3 metres d’ample, que tant els usuaris com els instructors puguen fer un seguiment més detallat de totes les sessions i convertir-les en tota una experiència.

El canvi en la sala de musculació també serà substancial. A més de la substitució del parquet per altre més resistent i de millor qualitat, es renovaran totes les màquines ja existents i se n’incorporaran de noves, totes elles d’última generació i amb el software incorporat per a poder personalitzar cada sessió en funció de les necessitats i l’objectiu de cada esportista. El manteniment i adequació de la zona d’aigua ja s’ha completat i torna a estar oberta al públic des del dissabte 17 d’agost.

Durant les properes setmanes continuaran les obres en la resta de la instal·lació. Aquestes obres motivaran algunes modificacions en els horaris d’obertura de determinades sales dels que s’informarà puntualment. L’Ajuntament de Paiporta informarà a través dels canals de comunicació habituals d’aquestes modificacions i dels avanços de les obres. Si les actuacions mantenen el bon ritme actual i es compleixen els terminis previstos com fins ara, a meitat de setembre la instal·lació estarà novament en marxa amb el 100% dels serveis operatius i amb les millores principals acabades. L’objectiu global de l’actuació és que la piscina coberta de Paiporta oferisca un servei variat i de qualitat a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =