25n
25N
25N

Paiporta invertirà 965.000 euros en 21 accions d'inversió sostenible i amortitzarà 1,5 milions de deute

Paiporta invertirà 965.000 euros en 21 accions d'inversió sostenible i amortitzarà 1,5 milions de deute
01/08/2016 -

El ple del dijous passat a l’Ajuntament de Paiporta va aprovar inversions per valor de més de 965.000 euros en 21 accions d’inversió sostenible, així com l’amortització d’1,5 milions d’euros de deute municipal. Aquesta despesa és possible gràcies al romanent positiu de tresoreria resultat de la liquidació del pressupost, que va ascendir a 6,5 milions al final del passat exercici.
Els grups de l’equip de govern portaren al ple inversions “urgents i responsables”, com les va qualificar la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, que va afegir que “no són grans obres, sinó actuacions necessàries, en molts casos, derivades d’una manca de manteniment i que s’havia mantingut durant anys”.
“Les inversions són necessàries i estaven massa temps pendents”, va explicar la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, qui va afegir que milloraran les instal·lacions municipals i “la rendibilitat energètica” en alguns casos, i són “necessàries des del punt de vista social, i prioritàries pensant en les polítiques socials per a les persones”.
Un exemple són les instal·lacions de l’antiga Escola d’Adults, un edifici tancat i en desús per no complir cap normativa d’accessibilitat i seguretat, que veurà com se’n rehabiliten els banys i es dota d’un ascensor que permetrà reobrir-lo. Entre les inversions també s’inclouen reparacions, com les que necessita la Llar de la Tercera Edat, que pateix filtracions d’aigua quan plou.
També destaca la rehabilitació de dos habitatges socials actualment buits perquè no compleixen els requisits d’habitabilitat, una situació “que considerem absolutament vergonyosa tenint en compte la situació d’algunes famílies, amb xiquetes i xiquets, que no tenen on viure”, va apuntar Jiménez.
Entre les inversions previstes hi ha l’adaptació de la Plaça Major per a fer-la accessible a serveis d’emergència, una actuació que es considera “inajornable” per motius de seguretat; xarxes de clavegueram, o un nou sistema de rec en jardins del Sector 2.
L’equip de govern també ha inclòs antigues reivindicacions de clubs i persones que practiquen esport, i s’ha previst una inversió de 46.000 euros en una nova pista de patinatge de velocitat, o l’ampliació del rocòdrom del Poliesportiu Municipal per valor d’uns 36.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 4 =