25n
25N
25N

Paiporta se suma a l'Hora del Planeta

Paiporta se suma a l'Hora del Planeta
24/03/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta se sumarà a la convocatòria de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima i secundarà l’Hora del Planeta, és a dir, l’apagada de llums d’aquest dissabte 25 de març entre les 20.30 i les 21.30 hores. Aquest gest simbòlic es porta a terme per a posar de manifest el compromís del poble en la lluita contra el canvi climàtic.

Així, en aquesta hora s’apagaran les llums del mateix Ajuntament, l’Auditori Municipal, el Museu de la Rajoleria, el Poliesportiu Municipal, el campanar de l’Església de Sant Jordi i la rotonda de la Carretera de Benetússer amb el Carrer Mestre Palau. L’Ajuntament convida a la ciutadania a què se sume a aquesta convocatòria, que enguany arriba a la desena edició.

L’any 2016 ha sigut el més càlid registrat des de 1880 i, des que va començar aquest segle, cada any ha batut el rècord de temperatura de l’anterior. El canvi climàtic és ja evident en tot el planeta, especialment en regions com l’Àrtic. Però al mateix temps, a la fi del 2016 ha entrat en vigor l’Acord de Paris contra el canvi climàtic, que marca un punt d’inflexió i el començament d’una gran transició global cap a un desenvolupament i una economia neta i baixa en carboni.

L’Ajuntament de Paiporta ha pres diferents mesures per a combatre el canvi climàtic dins de la seua àrea d’influència. El consistori ha canviat fanals i lluminàries públiques a LEDs, més eficients i amb menor consum. Dins de les mateixes dependències municipals, també s’ha optat per llums de baix consum. Ha canviat calderes de les escoles per altres de biomassa, ha reduït un 75% la despesa en combustible dels cotxes oficials i està en plena redacció un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que té entre els seus objectius afavorir l’ús del transport públic i la bicicleta.

A més, l’Ajuntament avança cap a l’administració electrònica amb la implementació de diferents programes i aparells a l’oficina UNICA i la resta de dependències municipals per a reduir el consum de paper, i ha portat a terme campanyes de conscienciació social amb motiu del Dia de l’Arbre, a més d’adherir-se en aquest 2017 i per segon any consecutiu a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =