25n
25N
25N

Paiporta s'adhereix al Fons Valencià per la Solidaritat

Paiporta s'adhereix al Fons Valencià per la Solidaritat
31/03/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta va decidir en la sessió plenària d’aquest dijous l’adhesió de la localitat al Fons Valencià per la Solidaritat (FVS) i destinarà en 2017 un total de 10.000 euros a projectes de cooperació internacional. L’acord va comptar amb el vot favorable de tots els grups amb representació a la corporació i suposarà la transferència de 6.000 euros per al mateix FVS.

Segons va explicar en el ple la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, el FVS orienta esforços a contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països empobrits amb diferents projectes i porta a terme campanyes de sensibilització sobre la solidaritat internacional enfortint la cooperació descentralitzada i donant suport a ONGs en el terreny.

El fons al que s’ha adherit Paiporta “respon a la necessitat de coordinar les aportacions en matèria de cooperació i a impulsar-les d’una manera més articulada i eficaç, i coordina i concentra els recursos, a més d’oferir major qualitat i transparència en la destinació dels mateixos”, va afegir Martínez.

Entre els projectes que porta a terme l’FVS, destaquen els de desenvolupament social i la disminució de la pobresa, l’enfortiment de la sobirania local i l’empoderament de la dona a països com El Salvador, Haití, Equador o Bolívia. També disposa d’una línia pressupostària per a prestar ajudes en casos de conflictes armats i catàstrofes naturals. A més, hi ha programes de sensibilització entre els quals es troben ‘Ser dona al Sud’, ‘Municipis Solidaris’ o ‘Experts Municipals Voluntaris’.

A més dels 6.000 euros per al FVS, l’Ajuntament de Paiporta en destinarà altres 4.000 a la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), a través d’APAHU Paiporta.

Els components del FVS són municipis i mancomunitats de tots els colors polítics, “ja que la solidaritat no hauria de tenir mai colors polítics sinó ser una lluita pels Drets Humans i les llibertats fonamentals allà on calga”, va explicar durant la defensa de la moció la regidora de Cooperació, Isabel Martínez, qui va concloure que “la distància no és cap problema a l’hora de ser generosos, perquè la solidaritat traspassa totes les fronteres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 3 =

museo prehistoria