25n
25N
25N

Paiporta finalitza la renovació del col·lector de Mestre Palau amb una tècnica innovadora

Paiporta finalitza la renovació del col·lector de Mestre Palau amb una tècnica innovadora
26/06/2019 -

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Paiporta està a punt de finalitzar la renovació del col·lector del carrer Mestre Palau, en el tram que va des de l’Auditori Municipal a la carretera de Benetússer. Una revisió de la xarxa va traure a la llum el mal estat d’aquesta infraestructura, que ja es va renovar la primavera de 2017 en el tram de l’Auditori a la carretera de València. Ara s’ha actuat sobre la resta del carrer, una de les artèries principals del poble, i s’ha fet amb la innovadora tècnica de la màniga reversible autoportant.

Aquesta manera d’actuar s’ajusta a les necessitats d’una canonada que presentava escletxes i fissures longitudinals, el que implicava perill de col·lapse, però que encara no s’havia enderrocat en cap tram. Així, era aplicable la tècnica de la màniga autoportant per a la rehabilitació, que s’ha executat sobre un tram de 185 metres. L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha visitat recentment l’obra acompanyada per personal tècnic del departament d’Urbanisme.

Aquesta solució evita molèsties i sobrecosts associats a la renovació mitjançant l’obra civil, ja que no s’ha d’obrir l’asfalt, cosa que implica, igualment, absència de molèsties per vibracions, talls de carrer, pols i, a més, redueix notablement el temps d’execució de l’actuació, que s’ha portat a terme en tan sols 15 dies i sense haver afectat de manera ostensible al trànsit de vehicles i persones per la zona.

Així mateix, la tècnica permet també no haver d’interrompre el servei de clavegueram i, una vegada executada l’obra, la canonada que es queda és resistent a productes químics, té una alta integritat estructural, és més elàstica i, no té juntes, millora l’estanquitat del conjunt. El resultat és, d’acord amb la informació del departament d’Urbanisme, com haver instal·lat una canonada nova, amb el restabliment total de la capacitat estructural original de la conducció.

El preu d’adjudicació de l’actuació ha sigut de 58.219,62 euros (IVA inclòs).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + nou =