25n
Orgull
Orgull

Paiporta gestiona la reparació de les filtracions d'aigua en dependències municipals

Paiporta gestiona la reparació de les filtracions d'aigua en dependències municipals
26/01/2017 -

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat els tràmits per solucionar les filtracions d’aigua i altres deficiències detectades a diferents dependències municipals durant les pluges de la passada setmana, i en l’anterior episodi de tempestes, al novembre i desembre del 2016. Tècnics municipals han informat d’importants deficiències a la casa consistorial, l’Auditori Municipal, el Poliesportiu, el Xalet de Català (seu de la regidoria d’Educació), i la Llar de la Tercera Edat.
Aquestes filtracions, que en alguns casos posen en perill equips electrònics o documentació municipal, han motivat el tancament de dependències, com és el cas d’una part de la Llar de la Tercera Edat.

Les deficiències són, en paraules del regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, “herència directa de l’abandonament dels béns públics que va practicar l’anterior equip de govern”, que “no va invertir el que calia en el seu moment per a evitar situacions com les que hem viscut les últimes setmanes a Paiporta”. Val ha comparat aquesta deixadesa amb la qual també mostraren en el manteniment de col·legis, al que “tan sols dedicaren poc més de 10.000 euros en 2015, enfront dels 100.000 que hi ha reservats en els comptes municipals del 2017”.

L’actual equip de govern ja tenia pressupostades per a enguany diferents actuacions per a solucionar aquests problemes i altres, detectats des d’un primer moment, com és la millora de les instal·lacions de la Llar de la Tercera Edat, des de la qual es reclamava una actuació urgent per a solucionar les filtracions d’aigua i altres deficiències. “A la degradació lògica del pas de temps se suma la deixadesa de l’anterior equip de govern, que va rebaixar fins a la mínima expressió la despesa en manteniment, i ara tots i totes patim les conseqüències pràcticament a totes les dependències municipals”, ha afegit el regidor, Pep Val.

La regidoria d’Urbanisme ha remés els informes amb les deficiències detectades a la diputada delegada d’Assessorament Municipal, Concha Garcia Ferrer, per tal de sol·licitar les ajudes que puguen arribar, bé des de la Generalitat Valenciana o el Govern d’Espanya, per a solucionar aquests problemes.

Els danys més sensibles s’han produït a l’Auditori Municipal i la Llar de la Tercera Edat. A l’Auditori, s’han detectat filtracions d’aigua al soterrani, en diferents sales de màquines, i el magatzem, amb el perill conseqüent per al bon funcionament de la maquinària i el risc que es provocara algun curt-circuit. En els camerinos i vestidors, i les dutxes i corredors de la planta baixa, també ha entrat l’aigua.

Fins i tot en la coberta que recau sobre la sala de butaques s’han detectat goteres que cauen directament en la part posterior de l’escenari principal. I en una sala de màquines més, la de la tercera planta, que té a sobre una terrassa.

A la Llar de la Tercera Edat, el despreniment de part de l’entrebigat d’una sala ha motivat el tancament d’aquesta per raons de seguretat. Han cedit dos metres quadrats de l’estructura originària, actualment, amb una missió estrictament ornamental, ja que l’edifici posseeix una estructura de formigó armat que el sosté. El despreniment no va causar danys personals.

A la casa consistorial, s’han detectat importants filtracions a totes les plantes, així com en la caseta de l’escala. També al Poliesportiu hi ha problemes greus a la sala multiusos, tant en la seua planta baixa, on hi ha sales de gimnàstica, com en el primer pis.

Al Xalet de Català, seu de la regidoria d’Educació, s’han detectat també greus desperfectes en la impermeabilització a diferents despatxos, així com al hall principal, on hi ha una claraboia en la part del sostre. Les filtracions han arribat a expedients i han provocat que s’unflen les portes de fusta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =