25n
25N
25N

Paiporta entra en la xarxa COMDES de comunicacions entre els cossos d'emergències de la Comunitat Valenciana

Paiporta entra en la xarxa COMDES de comunicacions entre els cossos d'emergències de la Comunitat Valenciana
06/11/2016 -

El director general de Tecnologies de la Informació, Vicente Aguiló, i la cap de servei de Telecomunicacions, Inma Cava, han visitat l’Ajuntament de Paiporta per explicar i presentar la xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències (COMDES), una infraestructura de telecomunicacions que permet que tots els cossos d’emergències de la Comunitat estiguen en contacte mitjançant emissores digitals. A la reunió van assistir l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, així com l’intendent de la Policia Local.

Paiporta s’ha incorporat a aquesta xarxa, que ja compta amb 169 bases en tot el territori valencià i més de 8.000 usuaris, i ha estat triada per la Generalitat per instal·lar una nova base per diverses circumstàmcies, entre elles, la manca de cobertura que feia impossible comunicacions fluïdes en l’Horta Sud, i la peculiaritat que, malgrat no tindre cobertura, l’anterior equip de govern havia invertit 65.000 euros en la compra d’emissores digitals.

El nou equip de govern es va trobar que les emissores adquirides al 2010 estaven en desús perquè al poble no hi havia cobertura. Per això, quan la Generalitat es va posar en contacte amb l’Ajuntament per oferir la millora de la xarxa sense cost, les responsables de l’àrea van encetar el procediment per concretar l’oferta.

Amb l’adhesió al conveni i la millora de la instal·lació, la Policia Local de Paiporta compartirà freqüències amb bombers i tots els cossos d’emergència de manera que, davant possibles situacions crítiques, la intervenció serà molt més ràpida i efectiva.

A més, els nous equips permetran millorar la tasca de la Policia Local ja que, entre altres millores, incorporen ferramentes de geolocalització que serviran per analitzar si els serveis es fan, per exemple, en les zones amb un índex de conflictes més elevats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + dos =