25n
25N
25N

Paiporta enceta una estratègia conjunta de desenvolupament urbà amb Benetússer i Picanya amb una enquesta oberta a la ciutadania

Paiporta enceta una estratègia conjunta de desenvolupament urbà amb Benetússer i Picanya amb una enquesta oberta a la ciutadania
01/10/2016 -

L’Ajuntament de Paiporta ha unit esforços amb els de Benetússer i Picanya per dissenyar, amb la participació de la ciutadania, una estratègia conjunta de desenvolupament de l’àrea urbana formada pels tres municipis, des d’enguany fins a 2020. Després dels contactes inicials entre administracions, el primer pas és l’elaboració d’una enquesta oberta, a través de la que la ciutadania pot expressar les seues preferències.

Aquest qüestionari, al qual es pot accedir a través d’internet i també es realitzarà en format físic, forma part del procés participatiu per a la confecció de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) 2016-2020. Els resultats del qüestionari s’analitzaran i d’ells s’extrauran els reptes prioritaris per als pròxims quatre anys.

El següent pas serà la convocatòria de tallers de treball amb participació d’associacions, ONGs, representants del comerç i l’empresa, polítics i tècnics, que s’uniran a estudis tècnics de les propostes que ja estan realitzant les administracions. En aquests tallers es faran propostes de línies d’actuació i de projecte.

Seguidament es facilitarà un segon qüestionari i, en un fòrum final, entre totes i tots els participants donaran prioritat a les línies d’actuació que semblen més adequades. La proposta resultant es presentarà al Ministeri d’Hisenda sol·licitant el seu finançament pel Fons FEDER de la Unió Europea.
El primer qüestionari, que ja està en marxa, interpel·la a la població sobre quina orientació general volen aconseguir per a l’àrea urbana l’any 2020, amb ordenació de preferències entre zones verdes, millor transport públic, importància de l’Horta, o menor dependència de combustibles fòssils. També pregunta sobre les potencialitats dels municipis que poden ajudar a aconseguir els objectius. Per últim, deixa un espai obert a propostes que no es contemplen en el qüestionari, on es poden afegir els suggeriments de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − setze =