25n
25N
25N

Xiquetes i xiquets de Paiporta dibuixen el que veuen des de les seues finestres

Les regidories d’Educació i Participació Ciutadana han posat en marxa aquesta iniciativa lúdica i d’oci perquè els menuts i les menudes passen aquests dies de quarantena

Xiquetes i xiquets de Paiporta dibuixen el que veuen des de les seues finestres
30/03/2020 -

L’Ajuntament de Paiporta afronta la tercera setmana de confinament, després de la declaració de l’estat d’alarma a tot el territori nacional per frenar la pandèmia generada pel covid-19, amb iniciatives lúdiques i d’oci per fer més suportables aquests dies entre els més menuts i menudes de la casa.

Les regidories d’Educació i Participació Ciutadana s’han unit per posar en marxa la proposta “I si dibuixem el que veiem des de la nostra finestra?”. “Es tracta de proposar a xiquets i xiquetes paiportines que dibuixen el que veuen des de les finestres de les seues cases perquè el compartisquen amb tota la població de Paiporta i els seus companys i companyes de classe”, ha explicat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

La iniciativa proposa a l’alumnat paiportí dibuixar o imaginar el que veuen des de les seues finestres, fer una foto del dibuix i enviar-la al mail de Participació participacio@paiporta.es. “Des de les diferents xarxes socials de l’Ajuntament anirem compartint els dibuixos que ens facen arribar. Volem apropar els xiquets i xiquetes i companys de classe, especialment en aquests moments en què no tenen contacte físic. És una manera de poder estar més a prop els uns dels altres i de posar en comú, a través de la creativitat i la imaginació, els paisatges i entorns més propers a les nostres cases”, ha afegit la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos.

Els dibuixos s’han d’enviar acompanyats d’una frase positiva i motivadora per combatre el virus, a més del nom i cognoms de la persona, curs i escola. El regidor d’Educació ha recordat també als i les menudes que guarden els seus dibuixos, “quan acabe aquesta quarantena la seua aportació tindrà reconeixement”, ha conclòs Sánchez.

Ajuda psicològica i atenció a l’alumnat

No és aquesta l’única iniciativa que s’ha posat en marxa aquests dies des de l’àrea d’Educació. El personal tècnic de la Regidoria segueix treballant per atendre les necessitats de l’alumnat durant la quarantena. Per això, a més d’aquesta proposta lúdica, el gabinet psicopedagògic ha preparat un document amb recomanacions per seguir durant aquests dies de quarantena en relació amb les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), així com consells i pautes per a suportar millor el confinament. El gabinet també posa a disposició d’aquelles persones la seua ajuda psicològica, a través del mail dp.gabinet@paiporta.es i el telèfon 610 557 897.

Per la seua banda, el Centre de Formació de Persones Adultes ha posat a disposició del seu alumnat una via d’atenció de dubtes i consultes a distància, a través del telèfon 96 397 24 26, en horari de 10 a 14 hores de dilluns a divendres, i el correu electrònic dp.epa@paiporta.es.

Tota la informació municipal relativa a les mesures que s’estan prenent davant el coronavirus covid-19 es poden consultar a paiporta.es/coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 4 =