caixa popular

Comença a Paiporta el curs de cuidadores i cuidadors no professionals de persones en situació de dependència

Comença a Paiporta el curs de cuidadores i cuidadors no professionals de persones en situació de dependència
11/10/2017 -

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta ha impulsat la quarta edició del curs de cuidadores i cuidadors no professionals, dirigit a aquelles i aquells familiars que tenen a càrrec seu a persones en situació de dependència, i que reben la Prestació Econòmica per a Cures en l’Entorn Familiar. El curs es va iniciar aquest divendres en un acte celebrat a l’Auditori Municipal de Paiporta.

A través d’aquest curs, acreditat per la conselleria d’Igualtat, amb una durada de 25 hores, les 20 persones que el realitzaran adquiriran nous coneixements sanitaris i tècnics, a més de teixir una xarxa de suport emocional i d’experiències que, segons ha explicat qui ja l’ha realitzat, els serveix d’impuls per a afrontar la seua situació. L’Ajuntament estudiarà la forma de mantenir els lligams entre els i les assistents al curs, segons es va anunciar des de la regidoria de Benestar Social.

A l’acte d’obertura del nou curs i l’entrega de diplomes de l’edició anterior van assistir l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat. Martín va destacar el “treball imprescindible” de cuidadors i cuidadores no professionals, i va explicar que “de banda de les administracions estem intentant resoldre els embussos d’expedients producte de l’abandonament de la dependència del govern anterior”.

Maribel Albalat, per la seua banda, va comentar que “el curs suposa donar suport a les persones que cuiden de les persones dependents” que, al seu torn, “fan una labor absolutament necessària en el dia a dia d’aquelles persones més vulnerables, com són les que tenen diferents graus de dependència”. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social va destacar com s’ha ampliat substancialment el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) que es presta des de l’Ajuntament.

El curs per a cuidadors i cuidadores no professionals conté una part de formació general i altra específica, que en aquesta ocasió es dedicarà a les particularitats dels casos de persones dependents amb malalties mentals. Els objectius del curs són formar a les persones cuidadores per a millorar la qualitat de vida dels i les seues familiars dependents i d’elles mateixes, donar-los a conéixer els recursos al seu abast, dotar-los d’habilitats i tècniques per a portar endavant la seua tasca, i impulsar el seu reconeixement social com a cuidadors i cuidadores.

Per a impartir el curs d’enguany es compta amb personal tècnic del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta i, de manera desinteressada, amb professionals de l’àmbit social i sanitari com els de la residència SAVIA de Paiporta, la psicòloga d’ALDIS Paiporta i del Centre de Rehabilitació i Integració Social ACOVA.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − setze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018