25n
25N
25N

Paiporta bonificarà un 95% la taxa de les obres de millora d'accessibilitat

L’Ajuntament facilita les llicències d’obres per a eliminar barreres arquitectòniques a finques i cases particulars

Paiporta bonificarà un 95% la taxa de les obres de millora d'accessibilitat
11/10/2019 -

Paiporta ampliarà la bonificació del 95% en les taxes per llicències de tota classe d’obres, sempre que estiguen destinades a millorar l’accessibilitat i eliminar barreres arquitectòniques en les finques i habitatges particulars. Així es va acordar, a proposta de la Regidoria d’Hisenda i per unanimitat, en l’últim ple ordinari. Gràcies a aquesta modificació, s’afavoreix l’execució d’obres com, per exemple, la instal·lació d’ascensors on no n’hi ha, la construcció de rampes, i tota classe d’adaptacions que afavorisquen la mobilitat del veïnat de més edat o amb problemes de diversitat funcional.

Fins ara, les comunitats de veïnes i veïns interessades a bonificar-se el 95% de la taxa per realitzar obres havien d’acreditar que algun dels veïns o veïnes que vivien a la finca o l’habitatge tenien problemes de mobilitat. D’aquesta manera, es creava una barrera perquè les persones amb mobilitat reduïda pogueren acudir a cases de familiars on no havien pogut accedir a aquesta bonificació. Des de la Regidoria d’Hisenda s’espera que aquesta ampliació de la bonificació afavorisca les actuacions de millora d’accessibilitat i les possibilitats de mobilitat de les persones amb dificultats físiques.

“Per a nosaltres és fonamental que desapareguen barreres arquitectòniques i obstacles per a les persones amb mobilitat reduïda o que, per la seua edat, tenen dificultats per a pujar escales o moure’s en entorns que no estiguen adaptats a la legislació actual”, ha explicat l’alcaldessa i responsable d’Hisenda, Isabel Martín. “Tal com estava redactada, l’ordenança provocava que els familiars de persones amb dificultats no pogueren rebre les seues visites, o que alguns pares i mares, ja majors, no pogueren anar a casa dels fills i filles o tingueren moltes dificultats per a fer-ho”, ha afegit Martín. “Des de l’Ajuntament hem de facilitar la millora de l’accessibilitat als carrers, però també ho hem de fer fàcil a les comunitats de veïnes i veïns i als habitatges particulars, perquè puguen fer accessibles també els espais privats”, ha conclòs.

D’altra banda, en l’últim ple també es van modificar els textos de quatre ordenances més de diferents àmbits per a eliminar expressions discriminatòries com ‘discapacitats’ o ‘minusvàlids’, i canviar-los per altres més inclusius i integradors com ‘persones amb diversitat funcional’ o ‘amb mobilitat reduïda’.

La proposta de la Regidoria d’Hisenda, que també va comptar amb la unanimitat del ple, no modifica en cap cas les bonificacions que obtenen les persones que es troben en aquesta situació, segons va informar el regidor d’Urbanisme, Pep Val, en la defensa de la moció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 10 =

museo prehistoria