25n
25N
25N

Paiporta destinarà a inversions 5,7 milions del romanent positiu de tresoreria

L’Ajuntament de Paiporta ha liquidat el pressupost de 2020 amb 12 milions de romanent positiu, augmentant el seu pressupost municipal per a 2021 fins als 23 milions

Paiporta destinarà a inversions 5,7 milions del romanent positiu de tresoreria
07/04/2021 -

L’Ajuntament de Paiporta va aprovar, en ple, tant la liquidació del pressupost de 2020 amb 12 milions de romanent positiu, com una modificació de crèdit de 5,7 milions, que es destinaran a iniciar l’ambiciós pla d’inversions que l’equip de govern ha projectat per als pròxims quatre anys. D’aquesta manera, el pressupost municipal per a 2021 passa dels 17 milions aprovats inicialment a 23 milions.

Com ha explicat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, “d’eixa modificació de crèdit es destinaran 4,5 milions a inversions necessàries per al poble, i 1.200.000 € a l’ampliació del capítol 2 dels pressupostos, a subvencions directes per a associacions i, finalment, a reforçar l’àrea de redacció de projectes i Urbanisme per a agilitzar tots els projectes que estan previstos en el pla d’inversions”.

Per destacar algunes partides, Paiporta destinarà 1,2 milions a la lluita contra el canvi climàtic, amb la instal·lació de plaques solars, la millora de la xarxa de clavegueram o l’ampliació de la xarxa de carrils bici; també es destinaran partides a l’expropiació del terreny per a l’ampliació del CEIP L’Horta o per a la millora d’instal·lacions esportives, com la compra del camp El Palleter o la redacció del projecte per al nou pavelló i zona esportiva; i es reforça l’àrea de Benestar Social amb 150.000 € per a la rehabilitació d’habitatge públic i la compra de nous habitatges.

Així mateix, s’invertiran 1,3 milions per a la millora de l’espai públic amb actuacions tan importants com la rehabilitació i conversió en zona de vianants de la plaça de l’Església, “que ara és una rotonda i passarà a ser un espai de convivència”, el PAI Mestre Serrano “amb el qual s’urbanitzarà el solar que tants problemes veïnals està causant”, o l’adequació de diferents carrers de la localitat. Finalment, també es destinaran 60.000 € a la transició digital dels serveis municipals i a la instal·lació de sensors de contaminació.

Totes aquestes actuacions es duran a terme amb fons propis, “gràcies a la bona gestió dels recursos municipals, fins i tot en un any tan complicat en el qual hem hagut d’anar adaptant-nos al dia a dia”, ha assenyalat Martín. No obstant això, si se sumen els fons previstos per la Generalitat, Paiporta comptarà amb un total d’11,5 milions d’euros per a inversions en 2021.

I és que com ha assenyalat l’alcaldessa de Paiporta, es preveu 1,6 milions, provinents de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per al Centre de Dia Vil·la Amparo; 5 milions provinents del Pla Edificant per a diferents actuacions entre les quals es troba la redacció del projecte per a la construcció de l’institut La Sénia; i 445.000 € de l’IVACE per a la modernització dels tres polígons industrials amb actuacions com el canvi de lluminàries, la instal·lació de càmeres de videovigilància o carrils bici, entre altres.

“Si abans comptàvem amb el pressupost més social de la història de Paiporta centrat en la recuperació, ara podem dir que durem a terme el pla d’inversions més important de l’Ajuntament, indispensable per a la reactivació econòmica local de la comarca”, ha conclòs Martín.

“Mantenim el deute a zero”

L’alcaldessa de Paiporta també ha volgut remarcar que “l’Ajuntament de Paiporta continua mantenint el deute a zero. Si en 2015, se situava en 6,9 milions d’euros, en menys de dos anys aconseguírem cancel·lar-la, i així l’hem estat mantenint. Un exemple més de la bona gestió d’aquest equip de govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

museo prehistoria