El ple de Paiporta amplia les bonificacions a taxes i impostos en les noves ordenances fiscals

El ple de Paiporta amplia les bonificacions a taxes i impostos en les noves ordenances fiscals
28/09/2018 -

El ple de Paiporta va aprovar, a proposta de l’equip de govern i sense cap vot en contra, les noves ordenances fiscals, que amplien el nombre de persones beneficiàries de bonificacions en impostos i taxes. “En la pràctica, això implica que aquelles persones que ho necessiten tindran una ajuda per a fer front a les seues obligacions, i les rebaixes s’apliquen amb criteris de renda i situacions particulars de dificultat i no de forma lineal, que ens pareix una fórmula més injusta”, va explicar la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez.

L’augment de les bonificacions se centren en l’Impost de Béns Immobles (IBI), ja rebaixat anteriorment a persones amb un determinat nivell de renda. Ara també podran beneficiar-se de la bonificació les famílies nombroses. Així mateix, també s’amplien els criteris per a bonificar al 100% la taxa de fem. A les persones jubilades i pensionistes amb rendes limitades, que ja es beneficiaven d’aquesta bonificació, se sumen ara també les famílies nombroses i les monoparentals.

Un altre capítol en què el govern de Paiporta ha aplicat rebaixes ha sigut en les taxes d’examen per a accedir a llocs de treball públics. En el cas d’exàmens per a places públiques, la bonificació serà del 50% per a totes les persones que es presenten. Fins ara, aquesta rebaixa s’aplicava únicament a les persones aturades. A més, es bonificarà també el 50% de la taxa per accés a proves per a borses de treball, que se suma al 50% que s’aplicava fins ara. Les noves ordenances entraran en vigor l’1 de gener de 2019.

“El que pretenem amb aquestes ampliacions de les bonificacions en impostos i taxes és ajudar a qui realment ho necessita. No anem a jugar a fer electoralisme amb els diners de totes i tots. Som un poble amb una pressió fiscal baixa, i no actuarem com el govern anterior, que estava tres anys apujant impostos i taxes fins a l’any de les eleccions, quan feia baixades temeràries, contra els criteris dels tècnics i el mateix sentit comú”, va afirmar la regidora, Beatriz Jiménez.

“No farem baixades lineals, és a dir, sense diferenciar entre qui té facilitats i dificultats per a pagar, i sense estudis d’impacte sobre les arques municipals. No ens aprofitarem dels comptes públics per a fer electoralisme”, va concloure la responsable d’hisenda.

En el ple, celebrat aquest dijous, també es va donar compte de l’execució del pressupost municipal en els sis primers mesos de l’any, i la xifra que s’ha gastat fins a juny és del 40%, amb el que hi ha un 10% de marge per a destinar a diferents partides i serveis, tal com recomana el servei d’intervenció de l’Ajuntament.

El consistori paiportí és un dels pocs a la comarca i de tota la Comunitat Valenciana amb deute zero, després d’haver amortitzat els últims crèdits amb els bancs a finals de l’any passat, un moviment que ha alliberat desenes de milers d’euros que abans es pagaven en interessos i ara es poden destinar a prestar millors serveis. En sols tres anys, l’equip de govern ha acabat amb els vora 7 milions de deute heretats dels temps del Partit Popular. La regidora d’Hisenda, Beatriz Jiménez, va explicar també com el Període Mitjà de Pagament a Proveïdors s’ha situat en l’últim trimestre en 5 dies, molt per sota de les exigències màximes legals.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou