25n
25N
25N

Paiporta acull una conferència sobre dret a la informació i voluntats anticipades

El Comité de Bioètica Assitencial del Departament de Salut València-Hospital General impartirà la xarrada, que se celebra aquest dimarts a les 18:30 hores a L’Auditori Municipal

Paiporta acull una conferència sobre dret a la informació i voluntats anticipades
24/02/2020 -

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta promou la conferència ‘Dret a la informació dels pacients i voluntats anticipades’, que tractarà el tema del testimoni vital i la importància de deixar per escrit quina és la voluntat de les persones en cas que es troben en una situació mèdica en què no poden decidir per sí mateixes. El Comité de Bioètica Assistencial del Departament de Salut València-Hospital General impartirà la xarrada, que tindrà lloc aquest dimarts a les 18.30 hores a L’Auditori Municipal.
L’objectiu de la conferència és difondre l’existència d’aquest tràmit, que és el document on qualsevol persona pot manifestar les instruccions que, sobre les actuacions mèdiques, es deuen tindre en compte quan qui el subscriu es troba en una situació que no li permeta expressar lliurement les seues voluntats. Es pot fer constar en aquest document, a més, la decisió respecte de la donació d’òrgans amb finalitat terapèutica, docent o d’investigació.
El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha explicat que “el coneixement sobre aquest tipus de tràmits no està suficientment estés, ni de banda del personal mèdic ni de la ciutadania, i des de l’Ajuntament volem fer la nostra aportació al coneixement d’aquest tema que encara és tabú, però que forma part dels drets que tenim totes i tots”. Per a Gadea, “s’ha de tindre informació per a prendre decisions lliures i d’acord amb les prioritats de cadascú, especialment en temes tan importants com els que tenen a veure amb el final de la nostra vida”.
El responsable de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta ha recordat que en el ple de febrer, previst per a aquest dijous, Compromís presentarà una moció a favor de la mort digna, i que espera que “els grups polítics amb representació se sumen al debat i donen llum verda a una iniciativa que permetrà a l’Ajuntament informar sobre aquests drets i promoure accions individuals i col·lectives per a fer-los efectius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

Informacion coronavirus
escalante