25n
25N
25N

El PAI del Grau farà possible la connexió transversal entre els Poblats Marítims

Amb la construcció del pont Grau-Natzaret desapareixeran les restes del Circuit de Fórmula 1

El PAI del Grau farà possible la connexió transversal entre els Poblats Marítims
13/06/2018 -

Avança la gestió del Programa d’Actuació Integrat (PAI) del Grau, que permetrà l’esperada construcció de l’últim tram del Jardí del riu Túria, millorant, així, les connexions entre els diferents barris valencians que, durant anys, han hagut de patir l’aïllament i la degradació d’una de les zones que més turistes atrau, com és el jardí del Túria. Aquest pla parcial del Grau, aprovat l’any 2010, consistia en un projecte de creixement urbà de la ciutat cap al mar. Un projecte paralitzat a l’espera de la seua adjudicació.

Ara, els motors tornen a arrancar amb el pla que va ser el guanyador del concurs internacional ‘València al Mar – Marina Real Juan Carlos I’, presentat per la UTE Jean Nouvel – José Roibas Arq. – Tomás Llavador Arq. I Ing. a 2009. D’aquesta manera, i amb una superfície de 380.064,67 metres quadrats, s’alça com l’últim dels grans Planes Parcials de la ciutat per a desenvolupar.

València Extra ha parlat amb l’arquitecte José María Tomàs Llavador, responsable d’altres grans projectes per a la ciutat, com la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina o la remodelació del Mercat del Grau, que ens ha explicat en què consisteix el PAI del Grau. ‘L’actual modificació, encarregada per l’empresa municipal AUMSA, que té com a objectiu el desenvolupament urbanístic, la generació d’espais públics de qualitat i l’impuls d’actuacions urbanes en la ciutat de València, comprén l’eliminació dels canals d’aigua; l’enjardinament de l’últim tram del llit del Túria; i l’eliminació de les restes del Circuit de Fórmula 1, a proposta de les determinacions de l’Ajuntament de València acordades en 2017′.

Un projecte ambiciós que, sens dubte, millorarà les connexions entre els barris del Grau i Natzaret, alhora que plasma una nova forma d’entendre la ciutat al voltant d’un espai verd. En aquest sentit, Tomàs Llavador explica que ‘la mobilitat i la nova percepció dels ciutadans per l’espai públic fa, d’aquest pla parcial, un model conceptualment nou amb un alt contingut de paisatge i d’espai públic, jardins i parcs enfocat a la recuperació del llit del Túria’.

Així mateix, ha afegit que ‘el que permetrà aquest pla serà també la construcció del pont Grau- Natzaret, aconseguint un altre objectiu important com és la connexió transversal entre els Poblats Marítims, fins ara aïllats de Natzaret per la dificultat de travessar el llit del Túria i les vies del ferrocarril. Sobretot significa centrar la prioritat sobre l’espai públic’.

Però no tot és zona verda, ja que el PAI del Grau també contempla una edificació en altura que, d’acord amb Llavador, ‘permetrà que els nous edificis residencials tinguen una millor ventilació, il·luminació i vistes sobre el mar, sobre l’Albufera i sobre la ciutat’. No obstant això, la veritat és que aquesta zona d’edificacions també comptarà amb espais verds, carrils bicis i passejos per a l’esport i l’oci.

PAI GRAO

Finalment, aquest pla també significarà la prolongació de l’avinguda de França i el Passeig de l’Albereda, aconseguint ‘una total connexió de València amb el port, que era un objectiu perseguit des de fa 150 anys. En definitiva, aquest projecte reforçarà la connexió de València amb el mar, a través de la finalització de la urbanització del jardí del Túria i del passeig de Moreres, així com de la prolongació de l’Albereda’.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − setze =

torrent