25n
25N
25N

Els pagaments per sentències de la gestió del PP encara llastren els comptes de la Comunitat

Malgrat l’infrafinançament, sentències i pagaments pendents del govern anterior, la Comunitat ha tancat amb 840 milions negatius, enfront dels 4.543 de 2015

Els pagaments per sentències de la gestió del PP encara llastren els comptes de la Comunitat
28/06/2019 -

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha arribat acompanyada del Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler: “Ja sabeu que quan hi ha algun conseller o consellera és perquè presentem una cosa extraordinària“, ha avisat Oltra. El rellevant, encara que no cride l’atenció entre tants números, és revelador per a la Comunitat valenciana. És el Compte General de la Generalitat de 2018: el balanç negatiu que va deixar el PP de 4.543 milions ha descendit a 840 milions.

“Recordar que els comptes detallats estaran publicades pròximament en la web de la Conselleria”, ha iniciat Soler. El polític del PSPV ha assenyalat que aquests comptes revelen que “el Consell segueix” en el seu avanç d'”aconseguir un sanejament financer que va començar en 2015, amb l’objectiu d’oferir una imatge fidel de la realitat financera de la Generalitat”.

Es tracta d’uns comptes que, malgrat que encara resulta en pèrdues i ha augmentat lleugerament el seu deute, Soler considera positives. El considera així perquè pesa al “càstig als valencians” de l’infrafinançament, la “necessitat” de reclamar el FLA i les sentències judicials i pagaments encara pendents de la gestió del PP de Camps i Fabra, s’ha millorat els resultats.

“Quan la Comunitat dispose d’un nou sistema de finançament que ens atorgue els recursos suficients i garantisca la sostenibilitat financera, es podran millorar els resultats encara més”, ha assenyalat el Conseller. Assegura que això serà així, també, perquè els pagaments per la gestió anterior aniran a la seua fi. Uns dels primers que ha ressaltat és el de Canal 9: “Hi ha un deute financer de l’antiga Canal 9 de 1.410 milions. Repetisc la xifra? 1.410 milions d’euros“. “És ruïna en diferit”, ha afegit Oltra.

“Som una pinya”

La Generalitat ha tancat el “resultat economicopatrimonial” amb dites 840 milions en negatiu, que són un 35% de millora respecte als 1.368 de 2017, i d’un 85% dels 4.453 milions amb els quals va tancar el PP.

Respecte a la despesa i perdudes totals, sense contemplar els ingressos, la Comunitat ha tancat amb 14.607 milions d’euros, una xifra semblant als 14.535 de 2017. Això es deu en part, precisament, al deute heretat de Canal 9. També han hagut de contemplar el possible pagament de la sentència per les “Torres de Benidorm” de 43 milions d’euros, i els impagaments de l’IBI del PP entre 2011 i 2015, en el departament responsable del qual estava Isabel Bonig al capdavant.

Soler, amb la ratificació d’Oltra, ha assenyalat que aquesta serà una legislatura en la qual el Consell, que és “una pinya”, exigirà contundentment un finançament just: “No es pot castigar a cinc milions de valencians i valencianes”. Assegura que els crèdits del Fons de Liquiditat Autonòmica es demanen per “necessitat” per a arribar al “mínim” per a la supervivència de la Generalitat i la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

lleida 2020
activem alfafar