25n
25N
25N

Xirivella rebaixa a huit dies el període mitjà de pagament a proveïdors

El Consistori finalitzarà 2019 amb un romanent de tresoreria de 2,3 milions d’euros

Xirivella rebaixa a huit dies el període mitjà de pagament a proveïdors
08/10/2019 -

L’Ajuntament de Xirivella ha aconseguit rebaixar a huit dies el període mitjà de pagament a proveïdors, segons les dades facilitades pels departaments de Tresoreria i Intervenció. Amb aquest registre, la localitat de l’Horta Sud se situa molt per davall de la mitjana de municipis la Comunitat Valenciana, que oscil·la entre 30 i 60 dies segons les dades actualitzades del Ministeri d’Hisenda.

La xifra suposa una retallada considerable respecte als 31 dies de mitjana amb què va finalitzar el segon trimestre de l’any en curs. A més de ser una garantia de cobrament per als proveïdors, la reducció del període mitjà de pagament permet destinar una part substancial del romanent de tresoreria al capítol d’inversions. Águeda Ferrandis, titular de la Regidoria d’Hisenda, destaca que “baixar de 30 dies era fonamental per a evitar que tot el romanent es destinara al pagament de deute”.

Segons Ferrandis, “dels 2,3 milions de romanent positiu l’Ajuntament podrà destinar més d’un milió a inversions financerament sostenibles que revertiran en beneficis immediats per a la ciutadania”. El govern municipal elevarà al Ple del pròxim dia 15 la distribució de les partides d’inversió. Asfaltat de carrers, equipament d’edificis públics, modernització d’instal·lacions esportives, digitalització administrativa o millora de parcs són alguns dels camps d’actuació.

La gestió “rigorosa” duta a terme durant els últims anys per la Regidoria d’Hisenda ha permés mantindre tots els serveis públics al mateix temps que es reduïa el deute i s’aconseguien millors preus per la garantia de pagament a proveïdors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =