caixa popular

Pagesos i entitats demanen la paralització del projecte de canalització d'aigua entre Manises i València

Pagesos de l’horta de Campanar-Benimàmet, recolzats per l’Associació de Veïns de Campanar, van demanar ahir després d’una reunió de tots els afectats la paralització del projecte de nova canalització d’aigua entre l’Estació de tractament d’aigua potable (ETAP), a Manises, i la Xarxa metropolitana d’Aigua, a València que creuarà aquesta zona d’horta.

Els pagesos es van mostrar molt sorpresos perquè el disseny de la canalització s’ha fet sense cap tipus de diàleg amb el col·lectiu, per la qual cosa el resultat és clarament lesiu per als seus interessos. Els productors de la zona van criticar la gran quantitat de camps que es veuran afectats, la qual cosa al seu judici perjudicarà molts pagesos de la zona. Així mateix, van considerar que la durada de l’obra, 18 mesos, paralitzarà massa temps les collites. Finalment, el col·lectiu de pagesos també va expressar el seu temor als problemes de reg que es puguen crear en tota l’àrea, pel tall de les séquies i camins.

Per a l’Associació de veïns, aquest projecte està en clara contradicció amb el discurs i els programes de promoció i defensa de l’Horta que promou aquest Ajuntament, per la qual cosa va demanar reconsiderar la proposta. Al mateix temps, tots els agents van coincidir a subratllar que entenen que la nova obra és necessària per a la gestió de les aigües de la ciutat, però van expressar que el projecte concret és clarament millorable.

En concret, els pagesos es refereixen al projecte de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) de nova conducció des de l’ ETAP de la Presa, de Manises, a la xarxa metropolitana d’aigua en alta, tram III, des de N- 220 a Mislata i València, a data de 23 de novembre de 2017 i que inicia actualment la seua fase d’exposició.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris