25n
Orgull
Orgull

Les Paelles Universitàries es cancel·len encara que l'empresa assegure "continuar treballant"

Observa el PDF amb l’informe de l’Ajuntament que destaca la “incompatibilitat” de l’esdeveniment amb la vàcua protegida, horari ferroviari i la falta d’estudi de contaminació acústica

Les Paelles Universitàries es cancel·len encara que l'empresa assegure "continuar treballant"
11/04/2019 -

“No contemplem no realitzar les Paelles perquè no hem rebut notificació oficial”. Així de contundents han valorat la situació des de l’empresa organitzadora de les Paelles Universitàries. No obstant això, des de l’Ajuntament, asseguren que l’esdeveniment no es podrà realitzar arran de l’informe tècnic negatiu de la Delegació d’Activitats.

Des de l’empresa asseguren que, al no “tindre la negativa” i haver fet tot “amb la llei”, seguiran avant. No obstant això, des del Consistori assenyalen que sí que s’ha notificat a l’empresa telemàticament. En tot cas, el necessari per a portar avant l’esdeveniment és un permís del qual no disposaven, no dita notificació.

L’informe de l’Ajuntament destaca diversos punts pels quals l’esdeveniment no es podrà realitzar. Segons aquest, encara que l’empresa va iniciar els tràmits per a la possible celebració en La Punta el 12 de març, no va ser fins al 8 d’abril, 4 dies abans de l’inici, que va aportar la documentació necessària per a completar la sol·licitud.

Un altre dels aspectes que ha provocat la denegació és la utilització de l’esdeveniment d'”un nou accés a Multiespai La Punta” a través d’una sèrie de “parcel·les agrícoles” sense explotació. Això és un problema perquè el sòl de la zona està protegit –Protecció Agrícola Horta-, per la qual cosa l’equip tècnic considera que és “una actuació no autoritzable”. Autoritzar-ho amb aquestes característiques significaria danyar i degradar zones protegides de l’Horta.

L’informe assenyala que, a més, l’esdeveniment musical no presenta “estudi acústic que garantisca el compliment de les condicions establides” en l’Ordenança Municipal. Se suma també el problema de la proximitat de les vies del tren; l’esdeveniment és incompatible amb la seguretat del trànsit ferroviari.

També hi ha problemes respecte a l’entrada d’alcohol per part dels assistents al recinte. El projecte d’activitat presentat inicialment per l’empresa establia una limitació de 5 litres en botella de plàstic sense tap. No obstant això en el projecte modificat més endavant es passa a 1 litre. Unes noves condicions que haurien de notificar-se a l'”òrgan competent en matèria d’espectacles de la Generalitat”.

Si bé l’empresa insisteix en la seua intenció de seguir avant, les paelles no podran realitzar-se perquè no disposen del permís necessari. Per això, els assistents podran reclamar els diners de les seues entrades.

L’informe conclou, doncs, amb “denegar l’autorització sol·licitada per a la celebració de l’esdeveniment”, donats els “informes de la Secció Tècnica del Servei d’Activitats, de la Unitat de Prevenció, Protecció Civil del Servei de Bombers i Prevenció i Intervenció en Emergències”.

Informe de l’Ajuntament de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + tretze =