25n
25N
25N

Dispositiu de seguretat per al Festival de Paelles Universitàries a Montcada

@paellasuniversitariasvalencia

Dispositiu de seguretat per al Festival de Paelles Universitàries a Montcada
11/04/2018 -

El Festival de Paelles Universitàries que se celebra aquest divendres 13 d’abril a Montcada comptarà amb un amplíssim dispositiu sanitari, d’accessos i de seguretat, confirmant la prioritat absoluta de l’organització per la seguretat dels assistents, superant amb escreix les mesures i recursos legals per a esdeveniments d’aquestes característiques.

Concretament, el dispositiu de seguretat comptarà amb prop de 250 persones de seguretat, entre vigilants de seguretat privada, auxiliars de seguretat i personal de control d’accessos que estaran repartits per diferents punts estratègics del recinte segons la franja horària del dia. Unes dades molt per sobre del que necessaris legalment. El nou recinte de grans dimensions permet a l’organització desplegar un dispositiu de control d’accessos, seguretat i serveis integrals als assistents que millora encara més els d’edicions anteriors, aspectes que són una prioritat per als promotors.

Per poder accedir al Festival de Paelles i poder garantir la seguretat, els assistents hauran de passar per tres controls abans de la validació de l’entrada. Hi haurà un únic punt d’accés amb 21 carrils (un d’ells per a persones amb mobilitat reduïda o disfunció sensorial) en els quals treballarà un equip de servei específic d’admissió compost per 60 persones i 4 gossos pigalls. Un dispositiu d’accés elevat per poder garantir a les 24.000 persones de l’aforament un accés més fàcil i àgil.

El Festival universitari explicarà també amb un amplíssim dispositiu sanitari en recursos per atendre qualsevol incidència que pogués succeir. Comptaran amb 2 hospitals de campanya propers als escenaris, un punt d’atenció sanitària a la zona de control de seguretat, així com 6 ambulàncies UVI i 3 de suport vital bàsic (SVB). En total 4 metges, 12 infermers i 23 tècnics en emergències sanitàries sota les ordres de dos coordinadors, formaran l’equip sanitari.

Tots dos dispositius, tant el de seguretat com el sanitari, estaran operatius des de les 10 del matí fins a les 23 hores, la qual cosa suposa tres hores més de l’horari del mateix festival amb la finalitat d’assegurar que la sortida de l’esdeveniment transcórrega amb normalitat i sense incidents.

Autobusos llançadora, reforços en Metrovalencia i espai per a taxis

Com a novetat en aquesta edició i en relació a l’accessibilitat de l’esdeveniment, l’organització ha engegat un servei d’autobusos oficials d’accés prioritari amb capacitat per portar fins a 7000 assistents des del campus universitari de Tarongers fins a la mateixa porta de l’esdeveniment a Montcada, estalviant-se cues. Aquests autobusos cobriran la franja horària punta d’11 a 13.30 del matí i la volta des de les 19.00h a les 21.0h. Per poder accedir a aquesta opció de transport més ràpida i directa s’haurà de comprar el tiquet amb anterioritat des de la pàgina web de l’esdeveniment per un preu simbòlic de 2 euros (anada i volta).

A més d’aquest servei, els assistents podran arribar a les portes del Festival de Paelles utilitzant un sol bitllet de la xarxa de Metrovalencia, ja que el recinte es troba a escassos 150 metres de la parada de metro, la qual cosa suposa una millora en relació a altres edicions.

En aquest sentit, Metrovalencia augmentarà la freqüència de trens a les franges horàries puntes d’entrada i sortida del Festival per garantir uns serveis concordes a la gran afluència d’estudiants el dia de l’esdeveniment, que done cobertura a l’alta demanda i faça compatible amb el funcionament natural d’aquesta línia.

Els promotors del festival habilitaran al seu torn un terré annex al recinte de l’esdeveniment (prop de 200 metres) per als taxis, que tindrà accés directe al festival.

Festival Universitari de Paelles

El Festival Universitari de Paelles explica en aquesta edició de 2018 amb un cartell musical amb un total de 19 artistes nacionals i locals, entre els quals destaquen el duo de youtubers i DJs Tripletz, el cantant Danny Romero i l’artista de dancehall Fyahbwoy.

Un dels punts forts del cartell musical del Festival, que se celebrarà a Montcada el divendres 13 d’abril i que gaudiran els 24.000 assistents, serà el raper alacantí Arkano. L’artista és conegut internacionalment per allunyar-se del discurs més habitual dels rapers, ja que en les seues improvisacions denuncia el masclisme, la xenofòbia, l’homofòbia i s’alça contra els cànons de bellesa. Com a novetat, en aquesta edició de 2018 l’alacantí es mesurarà amb la rapera Woyza, també coneguda per les seues lletres amb crítica social, especialment contra la desigualtat de gènere i el masclisme. Tots dos participaran en un xou freestyle en el qual crearan una cançó en pro de la igualtat de gènere.

A més, des de l’organització s’ha sol·licitat a tots els artistes que completen el cartell musical d’aquest any que prevalguen cançons que no continguen lletres i missatges sexistes, amb la finalitat d’aconseguir un Festival alié als missatges masclistes i de denúncia de qualsevol tipus de violència cap a les dones. D’aquesta manera, l’organització del Festival Universitari de Paelles 2018 reafirma el seu especial compromís per a un esdeveniment lliure de masclisme i de qualsevol violència contres les dones i que servisca d’exemple de festival musical amb valors.

El festival comptarà amb música en directe durant 8 hores ininterrompudes de diferents estils de música en un ambient obert i dinàmic en dos escenaris simultanis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 15 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante