25n
25N
25N

Paelles Universitàries: 67 incidències sanitàries i queixes veïnals

El regidor de Guanyem denuncia que l’Ajuntament de Montcada haja mentit sobre l’impacte econòmic de l’esdeveniment en la localitat

Paelles Universitàries: 67 incidències sanitàries i queixes veïnals
16/04/2018 -

Les Paelles Universitàries 2018 celebrades divendres passat a Montcada van deixar un total de 67 incidències sanitàries per intoxicacions etíliques i altres dues incidències de seguretat, segons dades del Centre de Coordinació d’Emergències. La majoria d’aquestes incidències es van produir a partir de les 15 hores i tres d’elles es van traslladar a l’hospital.

El macrofestival, que va durar huit hores, va acollir prop de 24.000 estudiants universitaris en el que l’organització ha qualificat com “l’esdeveniment universitari més gran d’Europa”. I la seua celebració no ha deixat indiferents als veïns de la localitat. Diverses han sigut les seues queixes per la localització triada i pel desenvolupament de la cita.

Alguns d’ells consideren que va ser “una falta de respecte” que el recinte escollit per a acollir a tants joves estiguera situat just al costat del cementeri, on es troben avantpassats seus. Més encara en conèixer que desenes d’urinaris es van emplaçar prop de la tàpia d’aquest, la qual cosa va ser, segons consideren, objecte de burla “durant tot el dia”.

També les múltiples imatges de botelló consentit en la via pública van ser motiu de crítiques. Si ja havia causat divisió en el sí de l’Ajuntament que l’empresa organitzadora no haguera demanat la llicència per a la venda de begudes alcohòliques, segons va denunciar el regidor de Prevenció de Conductes Addictives, Manolo García; algunes de les situacions captades divendres passat apuntalen les tensions sobre aquest assumpte. A pesar que, segons assenyalen residents de Montcada, “era d’esperar” que açò succeïra als voltants, també es va viure en ple centre del municipi, com en la plaça Creu de Quintana o en el Carrer Major, i fins i tot es lamenten dels múltiples joves orinant en les tanques del col·legi proper, el CEIP José María Oltra.

“Les Paelles de la falta de respecte”

Manolo García, després del desenvolupament de l’esdeveniment, el va qualificar de “les Paelles de la falta de respecte”. El regidor de Guanyem Montcada, que ja ha anunciat que deixarà el govern local al costat del seu soci de Acord Ciutadà a partir de hui, va criticar, a més l’incompliment de la declaració de “Montcada lliure de violència masclista”, ja que, “la incapacitat de l’organització per a impedir els missatges masclistes en nombroses samarretes” va ser “manifesta”.

I d’altra banda, va denunciar que s’havia ocultat informació a la ciutadania “per parlar d’impacte econòmic i de contractacions quan l’única oferta de treball de l’empreses era la sol·licitud de 8 operaris de càrrega i descàrrega”.

A més, García va recordar que “tota la gestió d’aquest esdeveniment parteix des de la falta de respecte: falta de respecte a la Corporació que va votar majoritàriament la paralització de l’esdeveniment, als socis de govern per la poca transparència i l’incompliment dels acords, per la realització de l’esdeveniment sense autorització municipal, sense informes tècnics municipals, per consentir les actuacions executades sense els permisos d’obres, per ocupar la via pública sense obtenir el permís municipal, per no sol·licitar l’autorització per a la venda i consum de begudes alcohòliques, etcètera”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

art en blanc
art en blanc