25n
25N
25N

Paelles Universitàries: per què l'esdeveniment no ha obtingut el permís

L’informe de l’Ajuntament detalla els motius pels quals no ha pogut autoritzar-se l’esdeveniment

Paelles Universitàries: per què l'esdeveniment no ha obtingut el permís
11/04/2019 -

Des que s’ha conegut la notícia que les Paelles Universitàries no es podran realitzar enguany, molts mitjans i gent s’ha fet eco de la notícia. No obstant això, les causes que s’asseguren no sempre són encertades. La suspensió de l’esdeveniment s’ha realitzat, segons asseguren des de l’Ajuntament, per motius tècnics i de forma, tal com detalla l’informe. La empresa, sin embargo, asegura que no ha recibido notificación y que seguirá adelante.

Repassem els diversos punts que es parlen sobre el tema per a aclarir l’ocorregut.

Informe de la Policia Local

En alguns mitjans i xarxes socials s’assegura que València “prohibeix Les Paelles” malgrat tindre un “informe favorable de la Policia Local”. Aquest informe no tracta sobre l’adequació o no de l’esdeveniment, només certifica que el cos policial està preparat “a l’efecte de precisió d’efectius i vehicles.

Sense notificació oficial

Una de les raons de l’empresa per a, de moment, no anunciar la suspensió de l’esdeveniment és que no han rebut “cap notificació oficial”. No obstant això, des de l’Ajuntament informen que el notificar està contemplat en la mateixa conclusió de l’informe i que això s’ha realitzat “telemàticament”, per la qual cosa pot ser consultat per l’empresa en qualsevol moment.

D’altra banda, per a realitzar l’esdeveniment fa falta l’autorització, no la notificació de denegació.

Espai protegit

Un dels aspectes que observa l’informe és l'”execució d’un nou accés al recinte Multiespai La Punta a través d’una sèrie de parcel·les agrícoles actualment sense explotació”. Això entra en conflicte amb el Pla General d’Ordenació Urbana, que considera aquest sòl protegit -Protecció Agrícola Horta-. Per això, el tècnic responsable d’aquest apartat considera l’esdeveniment “no autoritzable” a l’efecte d’evitar la degradació i mal de l’Horta protegida.

Documentació 4 dies abans

Encara que l’empresa assegura que va sol·licitar el permís “fa un mes”, l’Ajuntament difereix. Segons es detalla també en l’informe, l’empresa va presentar un primer escrit el dia 12 de març. No obstant això no va ser fins al dia 8 d’abril, 4 dies abans de la data de l’esdeveniment, que es va aportar la documentació necessària per a completar la sol·licitud.

Contaminació acústica

Malgrat la naturalesa de l’esdeveniment, amb dos escenaris i concerts constants, falta un Estudi Acústic “que garantisca el compliment de les condicions establides” en l’Ordenança Municipal sobre “contaminació acústica”.

L’Ordenança contempla uns límits de decibels tant en l’horari diürn com nocturn. Assenyala l’informe que, malgrat que avisa que “els nivells sonors seran elevats” i que compliran amb el nivell de 90dB en l’entorn, però sense indicar ni justificar el compliment en els “emplaçaments residencials més pròxims a l’esdeveniment“.

Trànsit ferroviari

Donada la proximitat de l’esdeveniment a les vies del tren, també és necessari comprovar la seua compatibilitat amb la seguretat del trànsit ferroviari. Per a això, és necessari una autorització de l’autoritat ferroviaria que, segons l’informe, “no consta”.

“No constant cap autorització sobre aquest tema, i tenint en compte la norma indicada, el tècnic la considera totalment necessària”, conclou. Això es fa encara més necessari en tractar-se d’un esdeveniment del qual s’esperava una afluència de 25.000 persones.

Informe de l’Ajuntament complet

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 4 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell