25n
Orgull
Orgull

Paelles i Entrada Mora, l'inici de les Festes Populars de Mislata

Paelles i Entrada Mora, l'inici de les Festes Populars de Mislata
26/08/2019 -

El tret d’eixida de les Festes Patronals de Mislata el va donar una de les cites més multitudinàries de les festes, l’esperat i bulliciós concurs de paelles, celebrat el dissabte. Més de 2.000 mislateres i mislaters es van reunir entorn de l’esdeveniment organitzat pels clavaris del Crist. L’alta participació i les 150 paelles que es van presentar a concurs, tornen a demostrar la consolidació d’aquesta divertida i participativa jornada.

L’organització va dotar als participants tant de la llenya com dels ingredients que havien d’usar, per la qual cosa els participants només van haver de demostrar els seus dots culinàries i aportar el seu toc personal per a diferenciar-se de la resta.

La jornada va transcórrer entre un ambient festiu, paellers i olor de llenya. A mesura que els participants anaven concloent els seus plats, el jurat, format per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Cultura Tradicional, Francisco Herrero, i diversos membres designats per la Clavaria del Crist, entre ells el seu president, Joaquín Villanueva, anaven provant tots i cadascun d’ells. Després de les deliberacions, es va decidir que la guanyadora de la quinze edició del certamen de paelles de les Festes Patronals de Mislata 2019 fóra Eva Marín.

Després del reeixit concurs de paelles, la festa va continuar amb la música de les bandes “Nàufrags” i “Quaranta Rock Band” a les portes de l’Ajuntament.

Ahir diumenge, la Clavaria de La nostra Senyora dels Àngels organitzava una nova edició de l’Entrada Mora, una cita festiva amb trenta-huit anys d’història a la ciutat. I una vegada més, aquesta peculiar desfilada va tornar a omplir de colorit i grandiositat els carrers del centre de Mislata.

Molts van ser els veïns i veïnes que van eixir al carrer per a gaudir de la desfilada i ballar al so de les marxes mores. Des del col·legi Gregorio Mayans i fins a la plaça de la Constitució, on aquesta primera setmana de festes es concentra gran part de l’activitat, els 12 escaires participants van anar desfilant al so de les formacions musicals del CIM Mislata, Unió Musical de L’Eliana, “Dóna-li canya” de Quart de Poblet, la Colla Raval Jussá d’Albaida, El Palleter de Paiporta, acompanyats també pel Ballet Ana Botella d’Alcoi i amb la Banda de Cornetes i Tambors de Mislata obrint la comitiva.

“Flores del Desert”, “Embruixadors del desert”, “Siurana”, “Reina d’Al Hariba”, “Ben Jalats”, “Filles de la Lluna”, “Banu Jarik”, “Berbers Zahedi’s”, “Beduïnes del Desert”, “Centellejos de la Mitja Lluna” o “Els Guerrers de Los Angeles” van ser els suggeridors noms de les formacions que van desfilar en l’entrada mora. Abillats amb majestuosos i ostentosos vestits que recreen els uniformes de gala de l’època mora, van anar desfilant i rebent els aplaudiments del públic. Clavaris, associacions i altres col·lectius socials de Mislata conformaven les comitives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 4 =